Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Divergențe în CSM? O judecătoare rupe tăcerea: 'Totdeauna am zis că suntem diferiți. N-aș vrea să gândesc ca un procuror'

gabriela baltag

Judecătoarea Gabriela Baltag, membră CSM, a oferit un interviu în exclusivitate jurnalistului Antena3 Răzvan Dumitrescu.

Întrebată dacă există o divergență între secția CSM de procurori și cea de judecători, judecătoare Baltag: „Totdeauna am zis că suntem diferiți, judecătorii și procurorii nu sunt același lucru, fiecare are altă mentalitate, fiecare alte obiective. Așa este și normal. N-aș vrea să gândesc ca un procuror. Nici nu ar fi corect, după cum nici ei, probabil, nu ar putea gândi ca noi. De aici probabil această divergență aparentă pentru opinia publică și nu numai aparentă”, a declarat Baltag la Antena3.

Dezvăluiri INCENDIARE - Augustin Lazăr, audiat la SIIJ. Procurorul va da explicații în dosarul în care Kovesi este pusă sub acuzare

Întrebată dacă se știa în CSM despre ordinul din martie 2014, prin care în interiorul DNA se înființa o secție de procurori pentru anchetarea magistraților, magistratul a declarat: „Ar trebui să ne spună fostul CSM dacă s-a știut sau nu. Noi am aflat de existența acestui serviciu, un serviciu înființat în ianuarie 2014, dedicat magistraților, este vorba ordinului 10. Eu am citit despre existența acestui ordin în proiectul de candidatură pentru al doilea mandat în funcția de procuror-șef la DNA. Am citit despre existența lui. Nu știu ce a făcut la vremea respectivă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.