Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Divizia de elicoptere a grupului aeronautic european Airbus a raportat o creştere a livrărilor cu 2% în 2022

reuters.com/
airbus

Divizia de elicoptere a grupului aeronautic european Airbus a raportat o creştere a livrărilor cu 2% anul trecut, la 344 unităţi, consolidându-şi poziţia de cel mai mare producător mondial de elicoptere comerciale, după ce a avut un total net de 362 de comenzi, transmite Reuters.

Înainte de anulări, divizia Airbus obţinuse anul trecut 374 comenzi brute, se arată într-un comunicat al grupului aeronautic european.

Airbus Helicopters, care concurează cu Bell - subsidiara Textron, şi cu AgustaWestland - parte din grupul italian Leonardo, a anunţat că şi-a asigurat anul trecut 52% din piaţa civilă globală şi semi-publică - servicii operate sau deţinute de guverne, cum ar fi ambulanţele aeriene şi poliţia, potrivit Agerpres.

Directorul general al Airbus Helicopters, Bruno Even, a avertizat miercuri asupra efectelor "lanţului fragil de aprovizionare".

În septembrie, Bruno Even declara pentru Reuters că orele de zbor ale flotei de elicoptere au ajuns la nivelul de dinaintea pandemiei, iar numărul de elicoptere disponibile second-hand, considerate o piedică pentru vânzările noi, a scăzut.

Datorită achiziţiilor efectuate de serviciile publice, segmentul de elicoptere comerciale a fost mai puţin afectat de pandemie, comparativ cu industria aeriană în ansamblu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.