Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Divizia de leasing a Raiffeisen din Rusia, vizată de recentele sancţiuni impuse de Ucraina

Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat în cursul nopţii o serie de sancţiuni care vizează 182 firme din Rusia şi Belarus, precum şi trei persoane fizice. Firmele sunt implicate în principal în transportul de mărfuri, fabricarea de produse chimice şi leasing auto.

RBI operează atât în Rusia cât şi în Belarus, realizând aproximativ jumătate din profitul său în Rusia, fiind una dintre băncile europene cele mai expuse la această piaţă.

Deseori Ucraina a cerut companiilor, inclusiv RBI, să părăsească Rusia, chiar dacă cele mai recente sancţiuni nu vor avea probabil un impact semnificativ asupra afacerii RBI de pe piaţa rusă.

"Decizia politică a Guvernului ucrainean de a pune pe lista de sancţiuni aproximativ 30 de companii de leasing din Rusia, inclusiv Raiffeisen Leasing Russia, înseamnă că bunurile luate în leasing de clienţii Raiffeisen Leasing Russia pot fi confiscate pe teritoriul Ucrainei", a declarat un purtător de cuvânt al RBI.

"Raiffeisen Leasing Russia este subsidiara deţinută integral de Raiffeisenbank Russia. Volumul de leasing pe care l-a finanţat se situa la aproximativ 362 milioane de euro la 31 decembrie 2022. Divizia nu a finalizat niciun nou contract de leasing de la începutul războiului", a adăugat purtătorul de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.