Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație de război făcută de Dmitri Medvedev: 'Oricare din funcționarii britanici poate fi considerat o țintă militară legitimă!'

VKontacte
Dmitri Medvedev

Oricare din funcționarii britanici poate fi considerat o țintă militară legitimă, transmite vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, fostul preşedinte Dmitri Medvedev.

  • Context: Şeful diplomaţiei britanice, James Cleverly, a declarat marţi că Ucraina are dreptul să lovească ţinte pe teritoriul rus în scop de autoapărare, informează dpa, relatează Agerpres. „Ucraina are dreptul legitim să se apere. Ea are dreptul legitim de a face aceasta în interiorul propriilor sale frontiere, desigur, însă ea are de asemenea dreptul să proiecteze forţe dincolo de frontierele sale pentru a submina capacitatea Rusiei de a proiecta forţe în interiorul Ucrainei", a spus Cleverly, membru al Partidului Conservator aflat la guvernare în Regatul Unit, în timpul unei conferinţe de presă alături de omologul său estonian Margus Tsahkna, în capitala Estoniei, Tallin. "Prin urmare, ţintele legitime dincolo de propria sa graniţă sunt parte a autoapărării Ucrainei. Şi noi trebuie să recunoaştem aceasta", a adăugat James Cleverly. Şeful diplomaţiei britanice nu a dorit să comenteze asupra dronelor care au lovit Moscova,

„Secretarul de Externe al Marii Britanii Cleverly a declarat că Ucraina „are dreptul legitim de a... proiecta forță dincolo de granițele sale pentru a submina capacitatea Rusiei de a proiecta forță în Ucraina însăși”. Potrivit acestuia, țintele militare legitime dincolo de granița Ucrainei fac parte din autoapărarea acesteia.

Funcționarii proști din Marea Britanie, dușmanul nostru etern, ar trebui să-și amintească că, în cadrul dreptului internațional universal acceptat care reglementează războiul modern, inclusiv Convențiile de la Haga și Geneva cu protocoalele lor adiționale, statul lor poate fi, de asemenea, calificat ca fiind în război.

Astăzi, Regatul Unit acționează ca aliat al Ucrainei, oferindu-i ajutor militar sub formă de echipamente și specialiști, adică, de facto, conduce un război nedeclarat împotriva Rusiei.

Așa fiind, oricare dintre funcționarii săi publici (fie militari, fie civili, care facilitează războiul) poate fi considerat drept o țintă militară legitimă”, a spus Dmitri Medvedev, pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.