Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Medvedev râde cu gura până la urechi de Liz Truss: 'La revedere, la revedere! Felicitări pentru salată'

Medvedev

Premierul Marii Britanii, Liz Truss, şi-a prezentat demisia, joi, în contextul în care era contestată de colegii din Partidul Conservator din cauza programului economic controversat.

„La revedere, la revedere, felicitări pentru salată”, a scris vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, pe contul său de Twitter.

De ce face Medvedev mențiunea la „salată”? Ziarul Daily Star a făcut un „experiment” inedit: a început să transmită în direct o salată din 14 octombrie, în momentul în care controlul premierului asupra puterii a fost amenințat în urma mini-bugetului dezastruos. Salata de 60 de penny, deși nu se afla în cea mai bună stare, a reușit să reziste mai mult decât Liz Truss - care va fi cel mai scurt prim-ministru britanic cu cel mai scurt mandat din istorie.

Liz Truss şi-a anunţat demisia imediat după discuţii cu reprezentanţi ai Comitetului 1922, entitatea de conducere a Partidului Conservator (centru-dreapta).

"Mi-am început mandatul într-un moment de instabilitate majoră la nivel economic pe plan internaţional. Familiile şi companiile erau îngrijorate privind modul în care îşi plătesc facturile. Am fost aleasă cu un mandat de a schimba această situaţie. Am oferit soluţii privind facturile la energie şi privind reducerea asigurărilor medicale. Dar nu pot atinge obiectivele mandatului", a declarat premierul Liz Truss, precizând că i-a transmis regelui Charles că demisionează.

Liz Truss va rămâne prim-ministru interimar până când va fi ales un nou lider al Partidului Conservator, probabil "săptămâna viitoare", în opinia ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.