Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Medvev amenință cu războiul nuclear după vestea că Finlanda și Suedia se apropie de aderarea la NATO

Medvedev

Dmitri Medvedev, fostul președinte rus și aliat de lungă durată al lui Valdimir Putin, a reacționat în această dimineață la vestea că Finlanda și Suedia se apropie de aderarea la NATO.

„În contextul războiului prin procură declanșat de țările occidentale cu Rusia, vreau să articulez încă o dată foarte clar lucruri care sunt deja atât de evidente pentru toți oamenii rezonabili.

  1. Furnizarea Ucrainei de către țările NATO cu arme, antrenarea trupelor sale pentru a folosi echipamente occidentale, trimiterea de mercenari și desfășurarea de exerciții de către țările Alianței în apropierea granițelor noastre sporesc probabilitatea unui conflict direct și deschis între NATO și Rusia în locul "războiului lor prin procură".
  2. Un astfel de conflict are întotdeauna riscul de a se transforma într-un război nuclear în toată regula.
  3. Acesta va fi un scenariu catastrofal pentru toată lumea”, a spus Medvev pe Telegram în această dimineață.

El a încheiat prin a îndemna Occidentul "să nu vă mințiți pe voi înșivă și pe alții" și "să nu vă înecați cu propria salivă în paroxismele rusofobiei!".

Context

Guvernul Suediei intenţionează să depună o cerere de aderare la NATO săptămâna viitoare, urmând exemplul vecinului său, Finlanda, de a rescrie politica de securitate de după cel de-al Doilea Război Mondial, în contextul invaziei ruse în Ucraina, relatează, joi, cotidianul suedez Expressen, citat de Reuters, informează News.ro.

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto şi premierul Sanna Marin au anunţat, joi, că Finlanda trebuie să ”solicite fără întârziere aderarea la NATO”, situaţie care pune presiuni asupra Suediei să urmeze exemplul vecinului său. Finlanda este cel mai apropiat aliat militar al Suediei şi singurul alt stat nordic care nu este membru al NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.