Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deși autoritățile ruse i-au închis ziarul, jurnalistul Dmitri Muratov refuză să tacă: 'De ce spun asta? Pentru ca oamenii de aici să fie pregătiți'

g4media.ro
dmitri muratov

Jurnalist şi avocat, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace, Dmitri Muratov a acuzat canalele TV ruseşti că promovează războiul nuclear. Într-un interviu acordat BBC el a afirmat că propaganda de stat încearcă să îi convingă pe ruşi că războiul nuclear nu este un lucru rău.

Dmitri Muratov a susţinut că două generaţii au trăit fără ameninţarea războiului nuclear, dar că această perioadă a luat sfârşit. Nu există nimeni, a afirmat el, care să poată spune sigur dacă Vladimir Putin va apăsa sau nu butonul nuclear.

"Două generații au trăit fără amenințarea unui război nuclear", a spus Muratov. "Dar această perioadă s-a încheiat. Va apăsa Putin butonul nuclear sau nu? Cine știe? Nimeni nu știe acest lucru. Nu există o singură persoană care să poată spune cu siguranță".

El a sugerat că, în Rusia, cetăţenii au fost iradiaţi cu propagandă şi a afirmat că, în opinia sa, această propagandă îi pregăteşte pe ruşi să creadă că războiul nuclear nu este rău.

"Vedem cum propaganda de stat îi pregătește pe oameni să creadă că războiul nuclear nu este un lucru rău", spune el. "Pe canalele de televiziune de aici, războiul nuclear și armele nucleare sunt promovate ca și cum ar fi vorba de o reclamă la mâncare pentru animale de companie."
"Ei anunță: "Avem această rachetă, acea rachetă, un alt tip de rachetă". Vorbesc despre țintirea Marii Britanii și a Franței; despre declanșarea unui tsunami nuclear care spală America. De ce spun asta? Pentru ca oamenii de aici să fie pregătiți".

Singura speranţă pentru ţara lui, crede Muratov, este generaţia tânără, din care numeroşi membri, susţine el, sunt categoric împotriva iadului pe care Rusia l-a creat în Ucraina,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.