Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Peskov face instrucție cu Josep Borrell: Să ancheteze mai întâi crimele de război comise de Kiev în Donbas, din 2014 încoace

stiri.md
Dmitri Peskov

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, i-a recomandat șefului diplomației europene, Josep Borrell, să acorde atenție crimelor regimului de la Kiev din Donbas, comise începând din 2014 şi abia apoi să vorbească despre organizarea unui tribunal pentru criminalii de război. Astfel a comentat reprezentantul Kremlinului inițiativa unui politician european, care s-a pronunțat în favoarea creării unui tribunal independent pentru "a-i trage la socoteală pe ruși" pentru acțiunile lor în Ucraina.

"În general, am vrea să recomandăm diplomaților europeni să acorde atenție crimelor regimului ucrainean, comise încă începând din 2014, care pot și ar trebui să devină un motiv pentru acelaşi tribunal despre care vorbesc europenii" - a declarat Peskov. Reprezentantul Kremlinului a subliniat că "dl Borrell nu a spus niciodată nimic despre asta, iar soarta civililor nevinovați și a copiilor uciși nu a prezentat niciodată interes pentru domnul Borrell", anunță Rador.

În general, potrivit afirmaţiilor lui Peskov, reprezentantul UE pentru afaceri externe și politică de securitate "nu are la noi autoritatea corespunzătoare ca șef al diplomației europene să facă acele declarații, complet inadmisibile, care au avut loc".

"Prin urmare, de acum înainte, tratăm toate declarațiile sale în consecință" - a comentat Peskov inițiativa lui Borrell cu privire la organizarea tribunalului. Menţionăm că Josep Borrell a declarat, marți, publicaţiei Politico, în marja celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, că ar trebui înființat un tribunal independent pentru "a-i trage pe ruși la răspundere" pentru acțiunile lor în Ucraina.

La rândul său, adjunctul șefului Biroului președintelui Ucrainei, Andri Smirnov, a declarat că Kievul se pronunţă pentru "modelul Tribunalului de la Nürnberg" pentru a aduce "înalta conducere politică și militară rusă" în fața justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.