Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Peskov, 'vocea' lui Putin, apără legea cenzurii care reprimă 'informaţiile înşelătoare' despre armata rusă

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Kremlinul a declarat sâmbătă că occidentalii se comportă ca nişte bandiţi, dar că Rusia este mult prea mare pentru a fi izolată, deoarece lumea este mult mai mare decât Statele Unite şi Europa, relatează DPA, anunță Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că Occidentul se implică într-o "ticăloşie economică" împotriva Rusiei şi că Moscova va riposta.

El nu a precizat ce răspuns va fi, dar a spus că acesta va fi în conformitate cu interesele Rusiei.

''Acest lucru nu înseamnă că Rusia este izolată'', a declarat Peskov reporterilor. ''Lumea este prea mare pentru ca Europa şi America să izoleze o ţară, şi cu atât mai mult o ţară atât de mare ca Rusia. Există mult mai multe ţări în lume''.

Peskov a declarat că, dacă SUA ar impune sancţiuni asupra exporturilor de energie ale Rusiei, acest lucru ar provoca un şoc considerabil pieţelor energetice.

De asemenea, Kremlinul a apărat sâmbătă "fermitatea" necesară a legii care reprimă "informaţiile înşelătoare" despre armata rusă pentru a contracara un "război informaţional", care, potrivit acestuia, este purtat împotriva Rusiei în legătură cu conflictul din Ucraina, transmite AFP.

''În contextul războiului informaţional, era necesar să se adopte o lege a cărei fermitate să fie adecvată, ceea ce s-a făcut", a declarat Peskov, a doua zi după intrarea în vigoare a legii, care impune sancţiuni grele pentru difuzarea oricărei informaţii considerate false despre armata rusă.

Adoptarea sa rapidă vineri şi semnarea sa de către preşedintele Vladimir Putin a fost ''necesară şi urgentă'', a insistat el.

Sancţiunile, care variază de la amenzi la 15 ani de închisoare, vor fi aplicate împotriva celor care difuzează "informaţii înşelătoare" despre forţele armate ruse.

În urma acestei decizii, mai multe mass-media ruseşti şi străine au anunţat că îşi suspendă activitatea în Rusia.

Citește și: Putin a semnat legea cenzurii totale: 15 ani de închisoare pentru jurnaliști. Posturile occidentale pleacă din Rusia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.