Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitru Ciubaşenco: Maia Sandu salută ideea construirii noii ambasade a SUA pe vechiul stadion Republica din Chișinău

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu semneaza

"Dacă totuşi noul sediu al Ambasadei SUA va fi construit pe teritoriul fostului stadion republican de la Chişinău, aceasta va deveni o legătură între regimul oligarhului fugar Vlad Plahotniuc şi administraţia preşedintelui Maia Sandu", a declarat jurnalistul Dmitru Ciubaşenco.

Potrivit Infotag, joi el a scris pe Facebook că Sandu, "care a fost aleasă şef de stat şi a câştigat controlul deplin asupra Parlamentului şi Guvernului prin intermediul partidului său PAS, şi controalează de facto Curtea Constituţională, se pare că salută ideea construirii unei noi clădiri destinate pentru misiunea diplomatică americană".

Potrivit lui, decizia "Guvernului Pavel Filip din 11 iunie 2019, pe care primul-ministru Sandu a considerat-o ilegală, astăzi preşedintele Sandu o consideră deja legală".

"Acest lucru este logic, deoarece administraţia SUA este un partener de dezvoltare cheie pentru administraţia Sandu şi, la fel ca regimul lui Plahotniuc, trebuie să construiască cea mai bună relaţie posibilă cu Washingtonul.

Cine nu poate fi acuzat de nimic în toată povestea este însăşi Ambasada SUA în Republica Moldova.

Multă vreme s-a simţit înghesuită în vechiul complex de clădiri de pe strada Mateevici, iar Statele Unite au cerut autorităţilor moldovene să le ofere teren pentru o nouă clădire a misiunii diplomatice.

Filip a alocat şi acest pământ. Curtea Constituţională, aflată deja sub preşedintele Sandu, a confirmat decizia ilegală a Guvernului Filip. Americanii pot fi fericiţi", a spus Ciubaşenco.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.