Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmytro Kuleba anunță o schimbare majoră de strategie a Ucrainei: vom revitaliza fluviul Dunărea/ Video

kuleba

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a explicat că noua strategia a Ucrainei este să revitalizeze comerțul pe fluviul Dunărea, având în vedere faptul că Rusia blochează accesul la Marea Neagră și la Marea Azov. La rândul său, ministrul de Externe din România, Bogdan Aurescu, a insistat asupra creșterii capacității Portului Constanța pentru a asigura transportul cerealelor din Ucraina.

”Am discutat aceste aspecte, dar nu am intrat în foarte multe detalii. CEea ce este important este că România vrea să se implice activ în reconstrucția Ucrainei. Faptul că suntem vecini ai Ucrainei reprezintă un atuu în sensul contribuției noastre. În funcție de solicitările concrete ale Ucrainei noi ne putem adapta.

În ceea ce privește transporturile, noi am luat măsuri pentru a ajuta transporturile din Ucraina. De asemenea, am luat măsuri pentru a extinde capacitatea Portului Constanța. Este nevoie de aceste legături pentru mult căutatele cereale din Ucraina.”, a spus Bogdan Aurescu.

Kuleba a spus că fluviul Dunărea va deveni punct strategic de legătură între Ucraina și restul Europei.

”Nimeni nu vorbește despre asta, dar suntem pe cale vedem o renaștere a fluviului Dunărea. Faptul că Rusia blochează comerțul maritim, ne face să căutăm soluții alternative. Portul Constanța este foarte important și mulțumim României pentru mobilizare, dar oportunitatea care se află în fața noastră este fluviul Dunărea, este șansa fluviului să devină mai profitabil economic. Vom acorda foarte multă atenție fluviului Dunărea și a legăturii pe care acesta o poate asigura cu țările din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.