Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, măsuri ÎMPOTRIVA şefului Direcţiei Generale Anticorupţie. Ce au stabilit procurorii

sigla dna

Şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Bogdan Daniel Buliga, a fost pus, marţi, sub control judiciar, potrivit AGERPRES. Bărbatul este cercetat în dosarul în care prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stăncescu, este cercetat pentru fapte de corupţie, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al DNA.

Potrivit sursei citate, faţă de Buliga a fost instituită măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, sub acuzaţia de săvârşire a infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri BOMBĂ despre procurorul 'Portocală'. Ce acuzaţii i se aduc lui Negulescu

Procurorii îl acuză pe şeful DGA Botoşani că în timpul audierilor sale în calitate de martor în dosarul în care era anchetată Raluca Stâncescu ar fi făcut o serie de afirmaţii 'necorespunzătoare adevărului'.

'S-a reţinut că, la data de 21.07.2017, fiind audiat în calitate de martor în cauză, Buliga Bogdan Daniel, având calitatea de şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, cu intenţie, a făcut afirmaţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei în privinţa cărora a fost întrebat, în contradicţie vădită cu aspectele care rezultă din probatoriul cauzei, omiţând totodată să declare toate aspectele despre care avea cunoştinţă', se menţionează în comunicatul DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Buliga are obligaţia să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava care au dispus măsura, dar şi 'să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpaţii Stăncescu Raluca şi Stavără Cătălin, cu o serie de martori indicaţi în ordonanţă precum şi cu persoana vătămată'.

Citeşte şi: Magistraţii, lovitură DURĂ pentru Nicuşor Constantinescu. Ce au hotărât judecătorii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.