Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a obţinut strămutarea unui dosar important

dna

Dosarul fostului primar din Miercurea Ciuc Raduly Robert-Kalman şi a viceprimarului Szoke Domokos, trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, va fi judecat de Tribunalul Mureş, după ce Curtea de Apel Târgu Mureş a admis solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de strămutare a cauzei de la Tribunalul Harghita, informează Agerpres.

Curtea de Apel Târgu Mureş a dispus astfel menţinerea tuturor actelor din cauza penală înregistrată la Tribunalul Harghita sub numărul 822/96/2015, de la data înregistrării cauzei, respectiv data de 17 iunie 2015 până la data de 25 februarie 2016. 

Fostul primar din Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, şi viceprimarul Szoke Domokos au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în luna iunie 2015. 

Potrivit rechizitoriului DNA, Raduly Robert-Kalman este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (3 infracţiuni) şi conflict de interese, iar Szoke Domokos este judecat pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infracţiuni) şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale. 

Procurorii afirmă că Raduly, în perioada septembrie-octombrie 2014, în calitate de edil, ar fi aprobat ilegal o autorizaţie de construcţie pe baza unor documentaţii incomplete, aferente reabilitării/modernizării unui imobil în care îşi desfăşoară activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universităţii Sapientia. 

Din documentul DNA reiese că acest lucru s-ar fi produs şi ca urmare a relaţiilor existente între Raduly Robert-Kalman şi conducerea Universităţii Sapientia, întrucât primarul era şi cadru didactic la filiala din Miercurea Ciuc a universităţii. 

Potrivit sursei citate, în perioada 2007 - 2011, Raduly Robert-Kalman şi Szoke Domokos au aprobat efectuarea de plăţi nejustificate, în mai multe tranşe, în favoarea SC Topo Service SA în lipsa recepţiei legale a lucrărilor de cadastru general efectuate de această firmă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.