Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a reținut un procuror: Cu ce fapte penale a fost prins

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 iunie 2016, a inculpatului NEDELCUȚĂ TRAIAN EDUARD, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta COSTACHE MIOARA DAMIANA, grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită în formă continuată și complicitate la dare de mită în formă continuată.

Citește și: Proorocire ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE despre România: Vine URGIA

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii mai 2014, inculpatul Nedelcuță Traian Eduard, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, prin intermediul grefierei Costache Mioara Damiana, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate într-un dosar pe care-l instrumenta (denunțători în cauză) promisiunea oferirii sumei de 12.000 euro.

Citește și: Moise nu mai desparte marea, desparte societatea

Pentru acești bani, magistratul ar fi fost de acord să obțină o situație juridică favorabilă rudei denunțătorilor, arestat preventiv într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, prin schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de tentativă de omor într-o infracțiune cu limite de pedeapsă mai mici – loviri sau alte violențe sau vătămare corporală.

În același context și prin același intermediar, inculpatul Nedelcuță Traian Eduard a primit efectiv, suma de 2.000 euro în schimbul promisiunii că va obține de la medicul legist un certificat medico – legal, din conținutul căruia să reiasă că lovitura aplicată de agresor nu a pus în pericol viața victimei.

Citește și: Detalii bomba despre fuziunea PNL-UNPR

Deoarece magistratul nu a reușit să-și traficheze influența pe lângă medicul legist, în scopul arătat mai sus, prin intermediul suspectei Costache Mioara Damiana, acesta a restituit denunțătorilor suma de 2.000 euro.

Inculpatului Nedelcuță Traian Eduard și suspectei Costache Mioara Damiana li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.

La data de 23 iunie 2016, inculpatul Nedelcuță Traian Eduard urmează să fie prezentat Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și: Româncele fac topless: S-au bronzat, goale, lângă cimitir, pe gurile de canale / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.