Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA anchetează cheltuielile PSD: S-au cerut documente de la Autoritatea Electorală Permanentă/ DOCUMENT

dna-concurs

Direcţia Naţională Anticorupţie anchetează modul în care PSD a cheltuit banii proveniţi din subvenţia acordată de stat partidelor parlamentare.  Prin ordonanţa din 11 februarie 2019, procurorii DNA Gabriela Albu şi Gheorghe Moţa au dispus, prin ordonanţă, ca Autoritatea Electorală Permanentă să predea mai multe documente legate de finanţarea PSD.

Astfel, într-un dosar deschis pe data de 8 februarie 2019, s-a dispus urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 10 lit. c din Legea 78/2000: "Utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, precum si utilizarea in alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmeaza sa fie rambursate din fonduri publice."

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii americani, concluzie-surpriză: Băutura care previne pierderea auzului

DNA a cerut de la AEP următoarele documente:

- Modul de stabilire şi repartizare a subvenţiilor acordate în cursul anului 2017 Partidului Social Democrat;

- Virarea sumelor de bani acordate în cursul anului 2017 Partidului Social Democrat;

- Rapoartele de control privind modul de utilizare de către Partidul Social Democrat a subvenţiilor la nivelul anilor 2017 şi 2018.

Documentele trebuie predate până pe data de 26 februarie 2019. În caz contrar, reprezentanţilor AEP li se pune în vedere faptul că pot fi acuzaţi de obstrucţionare a justiţiei.

Trezorierul PSD Mircea Drăghici, persoana care coordonează aspectele financiare ale activităţii PSD, a fost propus zilele trecute pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente. Dosarul DNA a fost deschis după ce Drăghici a fost propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor, iar ulterior acesta şi-a retras candidatura.

CITEȘTE ȘI: Tot ce trebuie să ştii despre sucul de roşii: Cum ajută sănătatea şi care sunt riscurile

Potrivit Legii nr. 334/2006 din 17 iulie 2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, veniturile care provin din subvenţii de la bugetul de stat pot avea următoarele destinaţii: a) cheltuieli materiale pentru întreţinerea şi funcţionarea sediilor; b) cheltuieli de personal; c) cheltuieli pentru presă şi propagandă; d) cheltuieli privind organizarea de activităţi cu caracter politic; e) cheltuieli de deplasare în ţară şi în străinătate; f) cheltuieli pentru telecomunicaţii; g) cheltuieli cu delegaţiile din străinătate; h) cheltuieli cu cotizaţiile datorate organizaţiilor politice internaţionale la care este afiliat partidul politic; i) investiţii în bunuri mobile şi imobile, necesare activităţii partidelor respective; j) cheltuieli de protocol; k) cheltuieli de birotică; l) cheltuieli cu comisioane bancare; m) cheltuieli cu chiriile şi utilităţile sediilor; n) cheltuieli de întreţinere şi reparaţii auto; o) cheltuieli cu prime de asigurare; p) cheltuieli de transport; q) cheltuieli cu combustibili şi carburanţi; r) cheltuieli cu producţia şi difuzarea de spoturi publicitare; s) cheltuieli cu consultanţa politică; t) cheltuieli cu consultanţa juridică; u) cheltuieli cu sondajele de opinie naţionale şi locale; v) cheltuieli cu onorariile avocaţilor, executorilor şi experţilor; w) cheltuieli cu taxele de timbru; x) cheltuieli cu taxele mărcilor înregistrate; y) cheltuieli cu penalităţile.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.