Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA dă o nouă super-lovitură: Doi grei sunt vizați într-un nou dosar

DNA

Tribunalul Prahova a confirmat, joi, redeschiderea urmăririi penale faţă de mai multe persoane, între care un fost deputat, Adrian Semcu, şi un fost subprefect, Cătălin Stan, într-un dosar legat de retrocedări ilegale de terenuri.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au admis în parte cererea DNA şi au confirmat redeschiderea urmăririi penale faţă de făptuitorii Adrian Semcu, fost deputat şi fost prefect al judeţului Prahova, pentru luare de mită, Veronica Diaconu (fostă Ioniţă), fost primar al comunei prahovene Gorgota, pentru luare de mită, Cătălin Constantin Stan, fost subprefect al judeţului, pentru luare de mită, Mariana Stoian, pentru dare de mită, şi Vasile Tudora, pentru luare de mită.

Decizia este definitivă.

Citește și: ȘOCANT Angajații unei fabrici dezgheață carnea de pui cu…picioarele / VIDEO

Surse judiciare au declarat că procurorii au administrat noi probe în acest dosar, astfel că s-a cerut redeschiderea urmăririi penale.

Conform surselor, Semcu, deputat la acel moment, este suspectat că ar fi intervenit pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri.

Citește și: Un jurnalist și-a ucis iubita, psiholog, într-un ciudat act sexual

Un număr de 14 inculpaţi, între care şi Veronica Diaconu, Cătălin Stan, Vasile Tudora şi Mariana Stoian, au fost trimişi în judecată, în decembrie 2008, într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri care au provocat un prejudiciu de 20 milioane euro în dauna statului. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi directorul Administraţiei Domeniilor Statului (ADS) Prahova, Dumitru Oproescu.

Conform DNA, cele 250 de hectare de teren aparţineau Fermei de cercetare şi producţie agricolă Stoeneşti, aflată în administrarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMVB) .

Citește și: A fost făcută prima grefă de penis din SUA / VIDEO

Tribunalul Prahova s-a pronunţat pe fond în acest dosar, fostul primar Veronica Diaconu şi fostul subprefect Cătălin Stan fiind condamnaţi la şase ani, respectiv patru ani de închisoare cu executare.

Ceilalţi 12 inculpaţi au fost, de asemenea, condamnaţi, unii primind pedepse cu suspendare, scrie agerpres.ro.

Citește și: VIDEO O interpretă de muzică populară a ucis o femeie într-un accident rutier: Ea a fost transportată la spital

Adrian Semcu, actual director al SC Hidro Prahova, este urmărit penal şi în dosarul cumnatului fostului premier Victor Ponta, Iulian Herţanu, el fiind, de asemenea, trimis în judecată în dosarul de corupţie al deputatului Mircea Roşca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.