Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA extinde cercetările într-un mare dosar / DOCUMENT

DNA

DNA a decis să extindă cercetările într-un mare dosar! Un document prezentat Digi24 arată că DNA anchetează nu numai porţiunea din lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, care a fost închisă după ce a luat-o la vale. Toate tronsoanele sunt verificate de procurori. Ei verifică procedurile de achiziţie organizate de CNADNR şi felul în care s-au derulat contractele.

Pentru fiecare lot a existat un câştigător: Strabag pentru primul, asocierea dintre SC Straco Grup SRL - Studio Corona SRL şi Civil Engineering pentru al doilea, italienii de la Impregilio pentru cel de-al treilea lot, iar al patrulea a fost adjudecat de asocierea Euroconstruct Trading 98 şi Astalrom.

Citeşte şi: ALERTĂ - Primul român reţinut pentru propagandă jihadistă

Pentru toate acestea, DNA a început urmărirea penală. Acuzaţiile sunt şi pentru constructori, şi pentru CNADNR. Vorbim despre abuz în serviciu, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Lucrările la autostrada Sibiu-Orăştie au început în 2011, iar totul ar fi trebuit să fie gata acum doi ani şi jumătate. După negocieri, s-a stabilit un nou termen de predare a autostrăzii, 31 decembrie 2015. Dar nici acesta nu va fi respectat.

Pentru construirea acestei autostrăzi, Uniunea Europeană a alocat României 510 milioane de euro, fonduri nerambursabile. Bani pe care România ar putea fi obligată să îi dea înapoi pentru că autostrada nu a fost gata la timp.

Citește și: Asta cumpărăm de la Auchan, Cora şi Carrefour: Peste 12 tone de carne degradată, confiscate

Acum două luni, şeful demis al CNADNR declara că a trimis la Bruxelles o cerere pentru obţinerea unei noi prelungiri a termenului de predare a autostrăzii Sibiu-Orăştie.

La Bruxelles, surpriză: n-a ajuns nicio astfel de cerere de la Bucureşti. O spun, pentru Digi24, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

„Până astăzi, 8 decembrie, Comisia Europeană nu a primit din partea autorităţilor române nicio solicitare pentru fazarea acestui proiect major”, a declarat Jakub Adamowicz, purtător de cuvânt al DG Regio.

Citește și: România e în PERICOL: Ce ne așteaptă în 2016 și nimeni nu spune

În cazul în care CNADNR ar fi trimis către reprezentanţii europeni o solicitare pentru obţinerea unui nou termen de finalizare a autostrăzii Sibiu-Orăştie, ar fi putut primi ca termen 31 martie 2017. Purtătorul de cuvânt al DG Regio subliniază că România mai poate face această solicitare până la sfârşitul anului.

Citește și: Ioan Oltean rupe tăcerea în ultima seară de libertate: Pozele cu mine și Crinuța există

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.