Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA: Femeie trimisă în judecată după ce ar fi promis mai multor persoane că îi ajută să obţină permisul de conducere

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

O femeie a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu acord de recunoaştere a vinovăţiei, într-un dosar în care este acuzată de trafic de influenţă, după ce ar fi promis mai multor persoane că poate interveni pe lângă un ofiţer din cadrul Serviciului de Permise şi Înmatriculări Galaţi pentru a le facilita promovarea probei practice a examenului auto, anunță Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis vineri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Galaţi au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei unei inculpate, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în acordul de recunoaştere a vinovăţiei că, în perioada noiembrie 2018 - martie 2020, femeia ar fi promis mai multor persoane că îşi va trafica influenţa pe care afirma că o avea asupra unui ofiţer de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Galaţi pentru a le facilita acestora promovarea probei practice a examenului auto şi programarea preferenţială la susţinerea acelei probe.

"Pentru aceste 'servicii', inculpata ar fi pretins de la persoanele respective sume de bani cuprinse între 500-700 euro (în total 3.200 euro), din care a primit 2.500 euro. Ulterior, din cauză că două dintre persoane nu au promovat proba practică, inculpata le-ar fi restituit banii primiţi (în total 900 euro)", menţionează anchetatorii.

În prezenţa avocatului, spune DNA, femeia a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv trei ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de patru ani şi interzicerea pe o perioadă de cinci ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Galaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.