Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA ia cu asalt primăriile. Val de edili trimişi în judecată

sigla dna

Direcţia Naţională Anticorupţie ia cu asalt primăriile din întreaga ţară. Şase primari din judeţele Suceava, Vrancea, Tulcea, Mehedinţi, Dolj şi Mureş au fost trimişi în judecată. Cei mai mulţi dintre ei sunt acuzaţi de nereguli privind gestionarea fondurilor europene.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

MELEN VASILE VIOREL, la data faptelor primar al comunei Brodina, județul Suceava și administrator în fapt al SC Forestbrod SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

- folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 fapte),

- conflict de interese în formă continuată" , potrivit unui comunicat al DNA.

Citeşte şi: Datornicii la bănci şi IFN-uri, mai mulţi cu 14.000 în iunie

Şi primarul comunei Fitioneşti, judeţul Vrancea, a fost luat în vizor de procurorii anticorupţie şi a fost trimis în judecată, în stare de libertate.

"CAZACU IORDACHE, la data faptelor și în prezent primar al comunei Fitionești, jud. Vrancea, pentru săvârșirea infracțiunilor de: 
- folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
- fals intelectual, în formă continuată"

Procurorii anticorupţie din Constanţa l-au trimis în judecată şi pe fostul edil al comunei Văcăreni, din judeţul Tulcea.

"GHERGHIȘAN STERIAN, la data faptelor primar al comunei Văcăreni, județul Tulcea, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: 
- folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (3 fapte),
- fals intelectual."

Şi primarul comunei Devesel urmează să dea explicaţii în faţa judecătorilor.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: 
DROCAN FABIAN LAURENȚIU COSTEL, la data faptelor și în prezent primar al comunei Devesel, jud. Mehedinți, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene", se mai arată în comunicatul DNA.

Primarul comunei Robăneşti, din judeţul Dolj, Niţu Romică, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a trei infracțiuni de fals intelectual, iar fostul primar al municipiului Reghin, Gliga Daniel- Gabriel pentru încălcarea prevederilor legale și semnarea unor contracte de închirieea a unor imobile ANL fără respectarea procedurilor de atribuire.

Citeşte şi: Dan Diaconescu, eliberat ÎN SECRET din închisoare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.