Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA ia măsuri în dosarul lui Liviu Dragnea: Două instituții publice au fost notificate

rasp 28 nov

Direcția Națională Anticorupție precizează, într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO, că a trimis notificări către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și către Consiliul Județean Teleorman, pentru ca aceste instituții să se constituie părți civile cu privire la prejudiciul invocat de procurori în dosarul „Tel Drum”.

Potrivit DNA, notificările au fost trimise pe 20 noiembrie, cu o zi înainte de instituirea sechestrului pe averea lui Liviu Dragnea, însă cele două instituții nu au răspuns nici până marți, 28 noiembrie, cu o zi înainte de judecarea contestației președintelui PSD la măsura sechestrului.

„La data de 20 noiembrie 2017, au fost trimise, de către procurori DNA, celor două instituţii menţionate, notificări în vederea constituirii de părţi civile în cauza mediatizată prin comunicatele nr. 1110/VIII/3 din data de 21 noiembrie 2017 şi 1056/VIII/3 din data de 13 noiembrie 2017. Până în prezent nu a fost primit vreun răspuns”, precizează DNA în răspunsul pentru STIRIPESURSE.RO.

Vezi și: Comisia de control a activității SRI a votat: Generalul Dumbravă să fie demis!

STIRIPESURSE.RO a formulat solicitări cu privire la constituirea ca părți civile și către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Consiliul Județean Teleorman. Până la ora publicării acestei știri, cele două instituții nu au răspuns.

În dosarul „Tel Drum”, Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Pe 21 noiembrie, DNA a instituit sechestru asigurător și poprire asigurătorie pe averea lui Liviu Dragnea, până la concurența sumei de 127.547.366,34 lei. Sechestul vizează toate bunurilor mobile și imobile, acțiunile și părțile sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, sumele de bani din conturile bancare, precum și sumele de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie.

content-image

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.