Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA îl trimite în judecată pe şeful suspendat al CJ Buzău

dna

Procurorii DNA l-au trimis în judecata, în stare de arest preventiv, pe Cristinel Bîgiu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Buzau, acuzat de luare de mita, conflict de interese si tentativa de spalare a banilor.

Tot în stare de arest preventiv a fost deferit justitiei si Florin Colgiu, administrator al SC Alexandra SRL, pentru complicitate la luare de mita si la tentativa de spalare a banilor.

De asemenea, a fost trimis în judecata Gabriela Badica, director în cadrul Asociatiei pentru Dezvoltare, Inovatie, Cultura si Antreprenoriat (ADICA) Calarasi, pentru dare de mita.

Potrivit unui comunicat al DNA, citat de Agerpres, în perioada noiembrie 2013 - decembrie 2014, Cristinel Bîgiu a cerut, iar în 20 decembrie 2013, respectiv 6 decembrie 2014, a primit sumele de 45.000 lei, respectiv 50.000 lei, prin intermediari, în legatura cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu în calitate de sef CJ Buzau, respectiv aprobarea atribuirii firmei ADICA, prin procedura directa, a doua contracte, precum si aprobarea platilor aferente, dupa receptionarea lucrarilor.

Cele doua contracte vizau elaborarea primelor doua componente ale 'Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Buzau 2014-2020', iar suma de 45.000 lei a fost data ca mita de Gabriela Badica, director ADICA Calarasi.

'Sumele de 45.000 lei, respectiv 6.500 lei (o parte din cei 50.000 lei) au fost cerute si primite de Florin Colgiu, cunoscând ca aceste sume proveneau din savârsirea infractiunii de luare de mita în legatura cu îndeplinirea, de catre Bîgiu, a îndatoririlor de serviciu, în calitate de presedinte CJ Buzau. În acest fel, Colgiu l-a sprijinit pe Bîgiu sa primeasca si sa valorifice sumele de bani obtinute cu încalcarea legii. La 6 decembrie 2014, Bîgiu, sprijinit de Colgiu, a încercat sa disimuleze o parte din suma primita cu titlu de mita, prin plata, în numele SC Sigma Montaj, dar în beneficiul sau, a unei rate de leasing pentru un utilaj industrial pe care-l detinea în fapt', se spune în comunicat.

DNA precizeaza ca, în perioada 20 noiembrie 2012-12 noiembrie 2014, în exercitarea atributiilor de serviciu, respectiv presedinte al CJ Buzau, Cristinel Bîgiu, a semnat un numar de 12 (douasprezece) contracte cu doua firme, cu o valoare de peste 7 milioane de lei, în conditiile în care, începând cu iunie 2011, acesta beneficia, de la cele doua firme, de suma de 1.034 euro, plus TVA, lunar, reprezentând contravaloarea chiriei unui utilaj industrial, pe care inculpatul îl detinea în fapt.

Pe parcursul desfasurarii urmaririi penale, s-a dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra sumei de 11.900 lei, ridicata de la Bîgiu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Calarasi.

În cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informatii si a Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.