Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA intră puternic în Apele Române: Director trimis în judecată pentru un prejudiciu de 11 milioane de lei

Digi24.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Un fost director al Administraţiei Bazinale de Apă Siret, Mihail Popescu, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a produs un prejudiciu Apelor Române de 11 milioane lei, în legătură cu neefectuarea unor lucrări de amenajare râuri.

În acelaşi dosar, au fost deferite justiţiei două angajate la Administraţia Bazinală de Apă Siret, Maria Diaconescu şi Anca Mirela Chiochiu, acuzate de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2 septembrie - 18 noiembrie 2019, Mihail Popescu, beneficiind de ajutorul celorlalte două inculpate, cu încălcarea legii nu ar fi dispus rezilierea unor contracte atribuite unei societăţi comerciale pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale.

Prin aceste demersuri, ar fi fost vătămate interesele legale ale Administraţiei Naţionale "Apele Române" prin pierderea de fonduri în valoare totală de 11.000.000 de lei, deoarece lucrările respective nu au fost executate.

Banii respectivi au fost alocaţi prin Hotărârea de Guvern nr. 441/2019 pentru realizarea, în regim de urgenţă, a unor lucrări de "Amenajare albie râu Ţiganca în localitatea Ion Creangă, judeţul Neamţ" şi "Amenajare albie râu Albuia în localitatea Rotunda, comuna Doljeşti, judeţul Neamţ" în vederea prevenirii şi înlăturării efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada februarie - mai 2019.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.