Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA investighează angajările din Primăria Târgu Mureș. Explicațiile primarului

angajari

Primarul din Târgu Mureş, Soós Zoltan, a declarat joi, pentru Agerpres, că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) are în instrumentare o plângere privind angajări în instituţie, dar care nu ar avea legătură cu ultimele dezvăluiri dintr-o investigaţie de presă, el adăugând că va iniţia o anchetă internă pentru verificarea tuturor angajărilor care s-au făcut în instituţie în ultimii cinci ani şi că şi rezultatele acesteia vor fi puse la dispoziţia procurorilor anticorupţie.

"Am început verificările pe angajările din ultimii cinci ani. Am spus că dacă aşa se doreşte şi s-au luat de angajările din ultimul an, fiindcă, fireşte, deranjăm interese că nu mai merg milioane de euro afară din Primărie, e foarte bine (...) Şi noi suntem verificaţi de DNA. Aşa e corect, să fie transparent, dar atunci să luăm şi înainte ce era. A fost depusă o plângere (la DNA n.r.), dar nu pe acest caz (cel din ancheta jurnalistică n.red.). Au venit, au solicitat actele, noi am predat actele, nicio problemă. Vom porni ancheta pe ultimii cinci ani şi rezultatele vor fi depuse la DNA", a declarat primarul Soós Zoltan.

Reacţia edilului a venit în urma scandalului declanşat de o anchetă jurnalistică ce a vizat angajarea unei persoane la Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) a primăriei, soldată cu trei demisii: doi consilieri ai primarului, care apăreau pe o serie de înregistrări, şi persoana care a fost angajată la DAS.

"Consider că este inacceptabil tot ceea ce s-a văzut şi s-a auzit şi tocmai de aceea am cerut de la consilieri şi le-am acceptat demisia, pentru că aceste intervenţii nu sunt premise. Nu eram parte din nicio negociere şi nici nu vreau să fie negocieri de orice fel în ceea ce priveşte angajări sau alte tipuri de contracte, unde este implicat banul public. Este foarte important să rămână transparenţă şi toţi cei care se implică sunt responsabili şi răspund de eventualele eşecuri. Singura modalitate este să reorganizăm cabinetul primarului şi să pornim o anchetă în ceea ce priveşte angajările la Primăria Târgu Mureş din ultimii 5 ani, deoarece angajările anterioare erau şi mai problematice. Cine greşeşte, plăteşte", a afirmat Soós Zoltan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.