Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA - Liderul de grup al deputaţilor PSD și-a implicat fiica în afacerile murdare /DOCUMENT

inquamphotos.com / Octav Ganea
mita, bani marcati

Deputatul Ioan Munteanu, trimis în judecată de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, a primit o parte din mită printr-o firmă administrată de fiica sa, se arată în rechizitoriul procurorilor.

VEZI AICI - RECHIZITORIU DNA

"La sfârşitul anului 2009 - începutul anului 2010, (...) deputatul Munteanu Ioan a promis omului de afaceri (...) că va interveni pe lângă directorii SC. (.....) SA - Sucursala Hidrocentrale ,,(...)' ((...)), la care a precizat că are influenţă, pentru ca aceştia să facă demersurile necesare deblocării plăţilor către societatea bucureşteană care, în asociere cu S.C. (...) SRL Bucureşti încheiase nişte contracte de prestări servicii cu (...) SA prin respectiva sucursală, precum şi pentru buna desfăşurare a contractelor. (...) Începând cu anul 2009, S.C. (.....) SRL Bucureşti administrată de martorul denunţător (...) şi având ca obiect principal ,"activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei', în asociere cu S.C. (...) SRL Bucureşti (lider al asocierii) al cărei membru fondator este martorul (...), a încheiat şi derulat cu (...) SA Bucureşti, prin Sucursala (...)' cu sediul în municipiul Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, trei contracte ce aveau ca obiect furnizarea de sisteme de avertizare - alarmare în caz de accidente la barajele aferente sucursalei, situate în judeţele Vrancea, Brăila şi Galaţi, în valoare totală de 28.906.995 lei, fără TVA", arată sursa citată. 

Potrivit acesteia, în schimbul acestui serviciu, deputatul a cerut un procent de 5% din valoarea contractelor, reprezentând 400.000 euro, bani pe care i-a primit în trei tranşe în perioada 2009-2011. 

Procurorii spun că Ioan Munteanu a primit în mod direct suma de 350.000 de euro, iar 50.000 de euro a primit prin contul unei societăţi administrate de fiica sa având ca justificare un contract fictiv de prestări servicii, împrejurare în care a disimulat adevărata natură a provenienţei sumei astfel încasate. 

Întâlnirea în cadrul căreia Ioan Munteanu a pretins procentul de 5% a avut loc la Bucureşti, acolo unde erau cazaţi membrii Parlamentului României, arată procurorii. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.