Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA lovește din nou în lumea ofițerilor 'obraznici' - Polițist care cerea bani pentru rezolvarea dosarelor penale prins în flagrant delict

DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție de la Cluj l-au reținut marți pe ofițerul de poliție judiciară Adrian Crăciunescu, acuzațiile aduse acestuia fiind de luare de mită și trafic de influență, anunță Direcția printr=un comunicat de marți.

Ofițerul coordona anchete penala la Inspectoratul de poliție al județului Bistrița Năsăud.

Direcția arată că există date și probe care ar dovedi că  în perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofițerul de poliție ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor, pentru a urgenta cercetările într-o lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală.

Totoată polițistul ar fi promis și intervenții pe lângă procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar penal în care soțul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată.

Citește și: Avea Porche Cayenne şi BMW X5 conduse de şofer - Mărturiile auzite de judecătorii CAB înainte de verdictul definitiv în dosarul ex-colonelului SRI

Concret, în zilele de 21 și 23 mai 2020, bărbatul ar fi pretins și primit de la martor suma de 2.400 de lei pentru urgentarea soluționării lucrării în care martora avea interes procesual, iar ulterior, ar fi pretins suma de 2.000 euro, susținând că va interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul penal.

La data de 08 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 de lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Anchetatorii DNA cer marți unui judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Cluj emiterea unui mandat de erstare preventivă pentru 30 de zile pe numele ofițerului Crăciunescu.

În timpul stării de urgență DNA a prins în flagrant delict un ofițer judiciar delegat să ajute procurori din Parchetul instanței supreme care a cerut o mită de 1,1 milioane de euro.

Cu ocazia acelei oferațiuni de flagrant, a spus șeful DNA, Crin Bologa, Direcția a scos cea mai mare sumă de flagrant pusă vreodată la dispoziția anchetatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.