Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, mutare BOMBĂ în Dosarul comisarului Berbeceanu

traian berbeceanu

DNA dă o adevărată lovitură în dosarul lui Traian Berbeceanu. După audierea a peste 30 de martori în dosarul “Berbeceanu” care se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorii DNA au luat decizia de a solicita judecătorilor redeschiderea a două dosare în care atât fostul procuror şef al DIICOT Alba Ioan Mureşan, cât şi fostul procuror Nicolaie Cean sunt acuzaţi de fapte de corupţie. În cazul celor doi, judecătorii ÎCCJ se vor pronunţa joi şi vineri dacă vor confirma redeschiderea urmăririi penale.

Prima cerere a DNA va fi judecată joi, 2 aprilie, şi se referă la redeschiderea urmării penale faţă de Ioan Mureşan şi Costel Chirilă (procuror DIICOT Alba). Dacă despre primul personaj, opinia publică ştie deja cine este şi ce acuzaţii de corupţie i se aduc, numele procurorului Costel Chirilă este mai puţin cunoscut. Asupra celor doi făptuitori planează suspiciunea că l-au făcut scăpat pe Luca Anversa, liderul unei grupări infracţionale. Procurorul Costel Chirilă este cel care a scris ordonanţa de reţinere a omului de afaceri Luca Anversa, care nu a mai fost pusă în aplicare, informează presa locală.

A doua cerere a DNA va fi judecată vineri, 3 aprilie. Aceasta vizează redeschiderea urmăririi penale faţă de inculpaţii Traian Grancea, Ion Cristian Opruţa, Luca Anversa şi Nicolaie Cean.

Cristian Opruţa (poreclit “Procurorul”) este proprietarul mai multor fonduri de vânătoare, este implicat în dosarul în care a fost anchetat Luca Anversa şi este rudă cu fostul procuror şef al DIICOT Alba Ioan Mureşan. În spaţiul public au apărut acuzaţii grave la adresa acestuia şi al relaţia pe care o avea cu procurorii DIICOT şi cu inculpaţii din dosarele penale “Prostituate pentru VIP-uri” şi “Pomponio”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.