Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, o nouă lovitură pentru Ghiţă: Cauţiune RECORD

sebastian ghita ancheteonline.ro

Procurorii DNA Ploieşti au stabilit o cauţiune uriaşă pentru deputat Sebastian Ghiţă, după ce acesta a fost salvat de colegii deputaţi de reţinere şi arestare. Astfel, acesta va fi cercetat sun control judiciar, pe cauţiune, contra sumei de 13 milioane de euro.

Ghiţă are la dispoziţie 10 zile pentru a achita cauţiunea, dar are şi posibilitatea de a contesta în instanţă măsura.

Până acum, cea mai mare cauţiune stabilită de DNA era de 40 de milioane de lei, în cazul lui Dan Adamescu.

***

Ghiţă a fost chemat la DNA pentru a ise comunica măsura. La intrarea în sediul DNA, Ghiţă a spus că a venit pentru că a fost convocat de procurori. Întrebat despre eventuale măsuri care ar putea fi luate împotriva lui, el a spus că nu are cunoştinţă despre acest aspect. În ceea ce priveşte sesizarea Inspecţiei Judiciare cu referire la declaraţiile pe care acesta le-a făcut, deputatul Sebastian Ghiţă a spus că şi el ar avea lucruri de spus despre situaţia de la Prahova, arătând că în continuare nu ştie cum se scurg informaţiile din dosare. 

"Sunt multe chestiuni de discutat în plenul CSM şi de Inspecţia Judiciară vizavi de această situaţie de la Prahova, cred şi sunt convins că voi avea şi eu lucruri de spus, chestiunile cu informaţiile din dosare, acuzaţia aceasta care mi se aduce (...) încă nu am înţeles cine cum scoate informaţii din dosare şi de aceea m-am mirat că sunt acuzat eu", a declarat Sebastian Ghiţă. 

În acest dosar, Ghiţă este acuzat de dare de mită, folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. 

În acelaşi dosar au fost arestaţi preventiv procurorii Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, şi fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.