Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA: Posibil ABUZ în SERVICIU la ACHIZIȚIA zecilor de milioane de DOZE DE VACCIN - Momentan nu sunt persoane vizate

DNA

Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanșarea pandemiei până în prezent, anunță oficial printr-un comunicat de presă de marți Direcția.

Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă (“in rem”), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală.

Direcția Națională Anticorupție a deschis un dosar in rem, care vizează achiziția de către Guvernul Cîțu a celor 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, ancheta urmărește să stabilească de ce a fost nevoie de un volum atât de mare de doze de vaccin, precum și cine și cum a justificat comenzile ferme lansate pentru achziționare.

Premierul Florin Cîțu ar fi dat semnalul continuării achiziției, cu toate că exista un aviz negativ din partea Ministerului Finanțelor.

Potrivit documentelor obținute de televiziunea citată, Guvernul, condus de Florin Cîțu, ar fi obiectul cercetării pentru achiziția de vaccinuri anti-COVID-19, făcută în pofida recomandărilor ministerelor Sănătății și de Finanțe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.