Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA pregăteşte alte lovituri majore pentru clasa politică

DNA 1

Fostul ministru Adriean Videanu, fostul consilier al Alinei Bica şi fiul lui Dorin Cocoş au fost reţinuţi de procurori. Acţiunile DNA de joi sunt şi un semnal de alarmă major pentru alte personaje importante din lumea politică.

Adriean Videanu a fost reţinut pentru că a intervenit pe lângă şefa DIICOT, Alina Bica, în scopul ridicării unui sechestru în dosarul în care în care acesta este anchetat pentru subminarea economiei naţionale. Adrian Videanu, în calitate de ministru al Economiei, este acuzat de procurorii DIICOT pentru o serie de decizii care ar fi favorizat firma Interagro, controlată de Ioan Niculae, oferind gaze naturale la preţuri mai mici.

Vezi şi: DNA OFICIAL: Alin Cocoș și Adriean Videanu au fost reținuți. Se propune arestarea lor

Faptul că DNA a ajuns la acest dosar este o veste foarte proastă şi pentru Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, şi el anchetat pentru favorizarea firmei lui Ioan Niculae. În septembrie 2013, DIICOT a solicitat începerea urmăririi penale împotriva lui Vosganian, însă majoritatea USL din Senat a respins cererea. Potrivit surselor stiripesurse.ro, solicitarea urmăririi penale ar urma să fie trimisă din nou către Senat, de această dată de către DNA. Astfel, cei doi foşti miniştri suspectaţi de subminarea economiei naţionale ar putea împărtăşi în final aceeaşi soartă.

Pe acelaşi model al redeschiderii de dosare, către Parlament ar urma să fie retrimisă cererea de începere a urmării penale împotriva lui Daniel Chiţoiu, fost vicepremier şi ministru de Finanţe. Chiţoiu este suspectat de abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat în dosarul în care au fost învinuiţi Dan Radu Ruşanu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, alte persoane din conducerea ASF între care şi soţia fostului ministru, Laura Chiţoiu. În martie 2014, Camera Deputaţilor a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Daniel Chiţoiu.

Şi, în fine, cel de-al treila "greu" care are motive să se teamă după acţiunile DNA de joi este nimeni altul decât ministrul Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD. Potrivit unei ordonanţe de disjungere a dosarului restituirilor ilegale de la ANRP, Dragnea ar fi intermediat relaţia dintre Ioan Niculae şi Alina Bica. Dragnea ar fi intervenit la şefa DIICOT de la acea vreme pentru ca dosarul în care este anchetat Niculae să fie soluţionat favorabil inculpatului sau să fie tergiversat până la prescrierea faptelor. Faptele precizate în ordonanţa de disjungere sunt deja invocate în motivarea arestării fostului consilier al Alinei Bica, ceea ce înseamnă că procurorii sunt foarte aproape şi de Liviu Dragnea.

Vezi şi: OFICIAL - Udrea şi Dragnea, colegi de dosar / DOCUMENT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.