Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - Udrea şi Dragnea, colegi de dosar / DOCUMENT

elena udrea dna

Procurorii DNA efectuează cercetări într-un dosar disjuns din cel în care fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată și în care apar numele oamenilor de afaceri Ovidiu Tender, Ioan Niculae, al ministrului Liviu Dragnea şi al deputatului Elena Udrea.

Vezi AICI documentul DNA în care se prezintă faptele!

Potrivit unei ordonanțe de disjungere, DNA s-a sesizat din oficiu în data de 15 octombrie 2013 cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, favorizarea făptuitorului și spălare de bani.

DNA susține că, în contextul în care, în primăvara anului 2013, Ovidiu Tender era judecat într-un dosar instrumentat de DIICOT, în care rechizitoriul a fost întocmit de Alina Bica, omul de afaceri a pus, prin avocații săi, la dispoziția lui Ionuț Florentin Mihăilescu, fost ofițer de poliție judiciară și consilier al Alinei Bica, documente privind respectiva cauză penală, în scopul consultării și exprimării unei opinii, atât de el, cât și de către Alina Bica, pentru a avea șansa unei soluții favorabile.

Dosarul lui Tender se află pe rolul Tribunalului București iar Ionuț Mihăilescu este angajat în prezent la una dintre firmele lui Ovidiu Tender, Prospecţiuni SA.

Tot în documentul DNA apare și numele ministrului Liviu Dragnea, ca intermediar între omul de afaceri Ioan Niculae și Alina Bica. Dragnea ar fi intervenit la Alina Bica pentru tergiversarea unui dosar în care era anchetat Ioan Niculae, până la prescrierea faptelor. Alina Bica ar fi primit de la Ioan Niculae 3,5 milioane de euro.

***

În alt dosar disjuns din dosarul iniţial o vizează şi pe Elena Udrea. Potrivit ordonanței de disjungere, înainte ca membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților să aprobe, în data de 15 martie 2011, suma de 377.282.300 lei drept despăgubire către Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală, acesta a cesionat în favoarea lui Valentin Vișoiu o cotă de 11,40%, Andrici Adrian, o cotă de 6,80% și Gheorghe Gabriel, o cotă de 6,80% din drepturile cuvenite.

Scopul era ca aceștia să intermedieze, prin intermediul lui Dorin Cocoș, Alin Cocoș și Elena Udrea, legătura cu membrii comisiei de la ANRP, respectiv Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Alina Bica și Dragoș Bogdan.

Sumele obținute în urma tranzacţiilor au fost retrase din conturile deținute la diverse unități bancare, iar o parte din bani au fost direcționați către membrii familiei Cocoș (Cocoș Dorin, Cocoș Alin și Udrea Elena Gabriela), se arată în ordonanța DNA.

Aceste tranzacții financiare au făcut obiectul unor verificări ale Oficiului Naționale pentru Combaterea Spălării Banilor, care au fost transmise DIICOT, coordonată de către procurorul șef Alina Bica, în data de 28 mai 2013.

"În acest context, la data de 14.06.2013, Bica Alina Mihaela a primit, fără a plăti contravaloarea, o cotă parte dintr-un teren situat în localitatea Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 4.425 metri pătrați, aparținând numitei Chiriac Olguța, mama lui Cocoș Alin și fosta soție a lui Cocoș Dorin (...)Exercitarea în mod necorespunzător a atribuțiilor de serviciu, urmată de primirea unui teren de către Bica Alina Mihaela de la Cocoș Dorin, Cocoș Alin și Udrea Elena Gabriela conturează elementele constitutive ale infracțiunilor de dare de mită și luare de mită", se mai arată în documentul procurorilor.

De asemenea, procurorii îl suspectează pe Mihail Udroiu, judecător, delegat pe funcția de consilier al Alinei Bica, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.