Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA Președintele CJ Călărași a dat ordin bodyguarzilor să le INTERZICĂ accesul în clădire angajaților pentru care instanța îl OBLIGASE să îi primească la muncă

dosare

Procurorii DNA l-au dat recent, pe mâna judecătorilor de la Tribunalul București pe Vasile Iliuță, actual președinte al Consiliului Județean Călărași.

În dosarul de corupție transmis instanței aceștia îl acuză pe Iliuță de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și șantaj.

În rechizitoriul transmis judecătorilor anchetatorii anticorupție notează că în perioada martie – iulie 2019, Iliuță în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, în sensul că ar fi îngrădit dreptul la muncă al unui număr de 10 angajați din cadrul Consiliului județean Călărași.

Citește și: Citește și: BREAKING SURSE Proiectul rețelei electrice de la Spitalul Neamț NU A AVUT AVIZE iar inginerul pentru instalațiile de oxigen și aer comprimat e „AMNEZIC”

A sfidat judecătorii

Concret, arată aceștia inculpatul Iliuță Vasile nu a aprobat plata drepturilor salariale angajaților respectivi în condițiile în care magistrații Tribunalului Călărași au dispus suspendarea a două hotărâri ale Consiliului Județean Călărași în urma cărora cele 10 persoane fuseseră eliberate din funcția publică pe care o dețineau.

În aceeași perioadă și în același context, inculpatul ar fi semnat două documente despre care știa că sunt falsificate și în care, cu știință, nu fuseseră inserate perioadele lucrate de persoanele vătămate în modalitatea de mai sus.

Prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu în dauna angajaților respectivi în valoare totală de 134.203 lei, cuantificat în neplata drepturilor salariale.

Apoi, arată DNA, în  20 decembrie 2019, Iliuță ar fi exercitat constrângeri asupra unui procuror pentru a-l determina să nu dispună trimiterea sa în judecată într-o cauză penală în care avea calitatea de inculpat.

Citește și: Probleme MAJORE pentru fostul colonel care TĂIA și SPÂNZURA la BAD a Jandarmeriei Române - Instanța a validat probele DIICOT și stabilește începerea judecății

Angajați interziși cu forța de la muncă

„Mai mult, acțiunile inculpatului Iliuță Vasile, care atât prin prisma atribuțiilor de serviciu, cât și a influenței pe care o are în raport de funcția de ocupată, a transmis dispoziții agenților de pază, prin intermediul numitului...ca începând cu data de 16 aprilie 2019, persoanelor vătămate să nu le mai fie permis accesul în sediul Consiliului Județean Călărași.

Acestea s-au aflat astfel în imposibilitate de a-și îndeplini atribuțiile prevăzute în fișa postului, cu toate că acestea erau angajate ale Consiliului Județean Călărași în baza unor contracte individuale de muncă active, având drept consecință neplata drepturilor salariale, constituie de asemenea încălcări ale art.3 alin.1 și art. 40 alin.2 lit. c și f din Legea nr. 53/2003, ce intră în conținutul constitutiv al infracțiunii de abuzul în serviciu, așa cum este descrisă în art. 297 alin. 1 din C.p..”, se arată în rechizitoriul transmis judecătorilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.