Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA redeschide dosarul de la ISU Prahova, care vizează autorizaţia de la Ferma Dacilor (surse)

Radu Pop
wall-street.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

DNA redeschide dosarul de la ISU Prahova, care vizează autorizaţia de la Ferma Dacilor (surse)

Dosarul DNA ar arăta că ISUJ Prahova ar fi acordat în 2019 doar avertismente la Ferma Dacilor, în ciuda neregulilor. Dosarul de corupţie de la ISUJ Prahova a fost clasat pe 21 martie 2023 de către Secţia Militară a DNA, condusă la acea vreme de Liviu Lascu, adus pe funcţie de Crin Bologa, anunță Mediafax.

Procurorii DNA intenţionează ca în zilele următoare să redeschidă dosarul de corupţie de la ISUJ Prahova, care implica şi scandalul pe autorizaţia de incendiu de la pensiunea Ferma Dacilor, locaţie în care s-a petrecut o tragedie în noaptea de Crăciun.

Dosarul DNA ar arăta că au existat mai multe nereguli în acordarea autorizaţiilor de incendiu iar ISUJ Prahova ar fi dat avertismente în locul amenzilor în valoare de 5000-10.000 lei. Dosarul DNA vizează şi nereguli constatate în trecut la pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, Prahova.

Surse judiciare arată că dosarul DNA ar exemplifica următoarele:

„În data de 10.07.2019, cpt. Cristina CHELBA, împreună cu colonelul (r) Elisei-Tiberiu DUMITRU au desfăşurat controlul, fiind identificate 6 nereguli, consemnate în nota de control nr. 4468421/12.07.2019, toate sancţionate cu avertismente.

Obiectivul nu a putut face dovada deţinerii unei autorizaţii de securitate la incendiu - 1200 mp, în condiţiile în care amendă prevăzută era de 5001-10000 lei, conform art.45, pct IV, lit.d, Legea 307/2006.

Ulterior la data de 07.08.2019 la FERMA DACILOR a fost organizată o masă de protocol oferita de conducerea ISUJ Prahova membrilor comisiilor de evaluare şi însoţitorilor de loturi la etapa naţională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntar şi private pentru situaţii de urgenţă”.

Dosarul DNA pe nereguli constatate la Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă Prahova a fost clasat pe 21 martie 2023, de către Secţia Militară a DNA, condusă la acea vreme de fostul său şef, Liviu Lascu.

Liviu Lascu a fost adus în fruntea Secţiei Militară a DNA de fostul şef DNA Crin Bologa, fiind schimbat din funcţie de CSM, în mandatul actualului şef DNA, Marius Voineag.

În urma tragediei produsă la Ferma Dacilor, procurorii DNA caută modalităţi de redeschidere a dosarului, locaţia neavând nici în prezent autorizaţie ISU.

Incendiul puternic petrecut marţi dimineaţă la pensiunea Ferma Dacilor a generat până în prezent cinci morţi (4 adulţi şi 1 copil) iar potrivit prefectului de Prahova alte trei persoane dispărute sunt căutate, doi copii şi 1 adult.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.