Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA se interesează de 'nebuniile' de la Metrorex/ surse

metrou

Scandalul achizițiilor nebunește de la metroul bucureștean ajunge pe masa DNA. În timp ce conducerea metroului a bătut palma cu sindicaliștii pentru măriri de beneficii în dauna călătărilor care vor trebui să achite cartele mult mai scumpe, procurorii DNA au descins în birourile directorilor.

Surpriză sau nu... contestatul director al Metrorex se afla în concediu în timpul acțiunii procurorilor. Surse susțin că de fapt acesta fusese avertizat dinainte.

Au fost controlate și sigilate mai multe birouri din sediul companiei din Palatul CFR. De asemenea a fost ridicată documentație și mai multe unități de calculator. Sunt vizate posibile acte de corupție privind licitația prin care urmează să fie achiziționate 56 de trenuri de metrou de la firma spaniola CAF.

Metrorex a cumpărat 4 garnituri de la firma spaniola CAF, dar vagoanele erau mai late decât ecartamentul actual, fapt pentru care s-au ajustat peroanele stațiilor.

Citește și: Revoltător. Metrorex mărește salarii, după anunțul creșterii tarifelor cartelelor de metrou

Ulterior, conducerea Metrorex a mai incredintat un contract catre firma spaniola în valoare de 308 milioane de euro care a stârnit numeroase discuții, în condițiile în care au fost oferte mai ieftine chiar cu un milion de euro pentru un tren. Contractul prevede achiziționarea a maximum 51 de trenuri de metrou de tip CAF în șapte ani, în condițiile în care șefii Metrorex recunosc că acestea se defectează. Astfel, mai multe garnituri care au fost puse pe șine în luna iulie a anului trecut, și care au costat 90 de milioane de euro, s-au defectat de 17 ori până acum, fapt care a dat circulația peste cap.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.