Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA se intereseaza de o privatizare importanta

DNA

Fostul preşedinte al CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că are informaţii potrivit cărora DNA se interesează de modul în care a fost făcută privatizare Centralei Termoelectrice a oraşului în perioada mandatului său, dar spune că până acum nu a fost chemat să dea vreo declaraţie şi nici nu are motive de nelinişte în acest sens.

'Am aflat şi eu de la foştii mei colegi din CJ Giurgiu că DNA a cerut toate documentele aferente privatizării CET, nu comentez în niciun fel această situaţie pentru că eu consider întru totul justificată o asemenea procedură dacă ea este impusă de informaţii pe care nu le am la acest moment, dar am câteva precizări foarte importante legate de persoana mea şi instituţia pe care am condus-o în acel mandat. Privatizarea CET a fost decisă la începutul mandatului 2008- 2012 şi poate presa vremii mai ţine minte că în toamna lui 2008 CJ, din motive obiective, a furnizat încălzire oraşului cu mai mult de o lună întârziere, a fost din start cea mai neagră perioadă a mandatului meu din această cauză', a declarat Beianu, actual copreşedinte al organizaţiei municipale a PNL Giurgiu.

El a reamintit faptul că la primele două încercări de privatizare a CET, care avea la acea vreme 88 de milioane de lei datorii la bugetul de stat şi la diverşi furnizori, nu s-a prezentat niciun ofertant.

'Acest proces deloc simplu de privatizare eu cred că l-am dus la bun sfârşit. Dacă voi fi chemat să dau explicaţii suplimentare, o fac cu toată sinceritatea, convins fiind că nu a existat un motiv care să îmi dea mie nelinişte într-un fel sau altul. Nu a fost vorba de alte avantaje, nici vorbă de influenţe asupra unor consilieri judeţeni pentru că îmi amintesc că şi cei ai opoziţiei au votat pentru acest subiect privind privatizarea. Totodată, CJ nu a cumpărat în mandatul meu şi nici ulterior niciun gram de combustibil nici la supra şi nici la subpreţ, această obligaţie a revenit societăţii care a cumpărat CET, respectiv firma Global Energy. Eu, unul, vorbesc în numele meu şi al colegilor care au semnat diverse documente pe acest parcurs şi nu am nimic să îmi reproşez, nu am nicio emoţie în ceea ce priveşte posibilitatea de a susţine aceleaşi argumente în faţa oricui mi le va cere', a adăugat Dumitru Beianu.

El presupune că acest caz ar fi ajuns în atenţia DNA pentru că a existat o plângere către Camera Deputaţilor prin care un cetăţean susţinea că prin demontarea cazanului mare de încălzire de la CET( n.r. pentru că, iniţial CET funcţiona pe cărbune, iar acum funcţionează pe gaze şi numai era nevoie de vechiul cazan) s-a distrus posibilitatea de reindustrializare a oraşului, dar şi pentru pentru că în 2008 au fost discuţii contradictorii dacă la privatizare bunurile CET să fie tranzacţionate separat de terenul de peste o sută de hectare al unităţii, care la acea vreme era într-o formă confuză din punct de vedere juridic.

'Nu ştiu de ce a venit DNA la Giurgiu, nu m-a contactat nimeni, dar pot să existe suspiciuni de la reclamaţia domnului, sunt multe variante, mai ales că este totuşi o privatizare importantă în favoarea unei firme ruseşti şi nu aş fi foarte surprins dacă aş fi chemat să dau unele declaraţii', a încheiat Dumitru Beianu.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.