Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA strânge năvodul în jurul lui Liviu Dragnea: Dezvăluiri din dosarul fostului președinte CJ Teleorman, Adrian Gâdea

Liviu Dragnea pescuit

Fostul preşedintele al Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, este urmărit penal pentru abuz în serviciu în afacerea Belina, locul preferat de pescuit al lui Liviu Dragnea. În prezent, Gâdea este secretar de stat in ministerul dezvoltarii, condus de Sevil Shhaideh.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în ianuarie 2014, pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea nu a indeplinit acte prevazute in dispoziţile legale. Iar asta a dus la încheierea cu Tel Drum, dar şi cu o persoană nespecificată, a trei contracte de inchiriere pentru parti din insula Belina si bratul Pavel al fluviului Dunarea, în suprafată totala de 80 de hectare, informează B1 Tv.

Guvernul Tudose 'lovește' BOR într-un punct sensibil: 'Trebuie să înțeleagă și să aleagă'

Contractele au fost încheiate pentru o perioadă de 10 ani, la preturi cuprinse între de 1.900 de lei pe an pe hectar şi aproape 4.000 de lei pe lună. Toate fără TVA. Nu a fost organizată nicio licitaţie şi nu a fost emisă nicio hotărâre de consiliu judeţean.

Scopul acestora era darea suprafețelor respective în folosința temporară a locatarului pentru creșterea peștelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv și agrement, interzicându-se desfășurarea oricăror altor activități.

Prin aceste demersuri a fost cauzată o vătămare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodată, fiind obținut un folos necuvenit de către beneficiarii contractelor, reprezentat de dobândirea imobilelor respective.

Sorina Matei, noi date despre dosarul autostrăzii Sibiu-Orăştie în care apare numele Kovesi: 'Important este ce va spune ANAF'

Lacul Belina este, locul de pescuit preferat al liderului PSD, Liviu Dragnea. De altfel, acolo Dragnea l-a dus şi pe Grindeanu. Iar in zona se spune chiar că balta i-ar aparţine şefului social-democraţilor.

În noiembrie 2013 Guvernul Ponta a trecut prin hotărâre de Guvern insula Belina, lacul Belina si bratul Pavel din administratia Apelor Romana in administratia CJ Teleorman. Guvernul si-a motivat atunci transferul prin dorinta Consiliului Judeţean de a dezvolta turistic zona, prin constructia unui complex cu hotel, bazine de înot şi pensiuni, dar şi a unei tabere cu plajă. Lucru care nu s-a întâmplat până în prezent.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Adrian Gâdea este cunoscut ca un apropiat al lui Liviu Dragnea. În ianuarie 2017, Gâdea a fost numit secretar de stat îăn Ministerul Dezvoltării Regionale, funcţie pe care o deţine şi acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.