Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNSC dă alerta! Noi postări care promovează falsele oportunităţi de investiţii vizează utilizatori din România ai platformelor Meta

alerta cibernetica

DNSC dă alerta! Noi postări care promovează falsele oportunităţi de investiţii vizează utilizatori din România ai platformelor Meta

Noi postări sponsorizate pe social media care promovează falsele oportunităţi de investiţii vizează utilizatori din România ai platformelor Meta, atacatorii folosindu-se de tehnologia deepfake pentru manipularea imaginii şi a sunetului unor segmente video deja publicate anterior, atenţionează specialiştii Dispeceratului Naţional de Securitate Cibernetică.

"În cazul de astăzi, atacatorii se folosesc de identitatea vizuală Enel România pentru promovarea schemei de fraudare, alături de fotografii cu preşedintele, respectiv premierul României. Pe site-ul de phishing unde utilizatorul este redirecţionat, lângă imaginea Enel apare deopotrivă şi branding-ul Romgaz, Hidroelectrica, Banca Transilvania şi Digi24.

Modificarea în scop infracţional a înregistrărilor video are ca obiectiv clar inducerea în eroare a potenţialele victime. Astfel, folosindu-se de reputaţia organizaţiilor sau a personajelor din respectivele clipuri, atacatorii generează un grad important de încredere informaţiei prezentate - câştiguri rapide într-un timp foarte scurt", semnalează experţii în securitate cibernetică pe pagina de Facebook a DNSC, potrivit Agerpres.

Potrivit acestora, clipuri în care anumite persoane cu reputaţie la nivel naţional girează aceste "programe de investiţii" sunt publicate adesea de infractorii din online pe conturi social media nou create şi folosite exclusiv în acest scop, ori unele compromise, care au aparţinut în trecut altor utilizatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.