Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doar 10 la sută dintre angajații de la Institutul Național 'Matei Balș' s-au vaccinat antigripal în prima zi

smartradio.ro
vaccin doctor jenssen covid J&J

Unul din 10 angajați ai Institutului Național „Matei Balș” s-au vaccinat antigripal în prima zi în care s-a putut administra serul la nivelul unității medicale, a declarat, miercuri seara, dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului.

Medicul Adrian Marinescu a spus, în emisiunea „Marius Tucă Show” de la Aleph News, că susține vaccinarea antigripală.

„Cu siguranță că da (trebuie să facem vaccinul antigripal - n.r.). Sunt deja cazuri. Apropo de Institutul Matei Balș: în prima zi de vaccinare, care a fost ieri (marți - n.r.), 10% dintre angajați deja s-au vaccinat antigripal”, a spus dr. Marinescu.

Primul caz de gripă din acest an a fost confirmat la un bărbat din Bucureşti, în prima decadă a lunii noiembrie, conform Mediafax.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost, în săptămâna 8 - 14 noiembrie, de 44.023, cu 2,3% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (45.068) și cu 2,7% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (45.249). Au fost raportate la nivel național 250 de cazuri de gripă clinică comparativ cu 10 cazuri înregistrate în aceeași perioadă din 2020.

Până la data de 14 noiembrie, au fost vaccinate antigripal 320.614 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, arată ultima informare a INSP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.