Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doar două ingrediente te scapă de multe probleme. Cum obţineţi băutura vindecătoare

www.realitatea.net
băutură fructe

Oţetul de cidru de mere (ACV) şi mierea sunt două substanţe naturale uimitoare care au multe beneficii pentru sănătate. În forma lor neprelucrată, atât mierea cât şi cidrul de mere pot trata o gamă largă de probleme de sănătate, însă combinate sunt şi mai puternice, scrie exquis.ro.

Consumarea oţetului de cidru de mere în combinaţie cu mierea vă ajută să luptaţi împotriva durerilor articulare, să reduceţi inflamaţiile, să rezolvaţi problemele digestive şi să vindecaţi şi alte afecţiuni.

Efectul de stimulare a sănătăţii pe care îl aduce cidrul de mere în combinaţie cu mirea se datorează proprietăţilor lor naturale antibacteriene, antiseptice, antiinflamatorii şi anti-fungice, arată healthyfoodteam.com, potrivit adevarul.ro

Beneficiile de sănătate ale oţetului de cidru de mere

Oţetul de cidru de mere este fabricat din mere zdrobite, distilat şi fermentat. Rezultatul este un lichid care are un conţinut ridicat de acid acetic. Jurnalul Plos One a raportat că acidul acetic este un agent antibacterian natural care poate distruge multe tulpini de bacterii dăunătoare. Acest lucru poate preveni infecţiile pielii şi să acceleraţi vindecarea rănilor.

Citește și: Zahărul, ucigaşul alb al prezentului

Conform cercetărilor publicate în jurnalul Advanced Wound Care, acidul acetic este, de asemenea, antiseptic şi poate ajuta la tratarea infecţiilor cronice.

Beneficiile pentru sănătate ale mierii crude

Mierea naturală neprelucrată este una dintre cele mai naturale alimente disponibile. Mierea este un remediu bine cunoscut şi a fost folosit de secole pentru a vindeca diverse boli. De exemplu, cercetătorii au arătat că mierea conţine compuşi fenolici care sunt puternici antioxidanţi. Mierea naturală are, de asemenea, proprietăţi antiinflamatorii care ajută la tratarea şi prevenirea diferitelor inflamaţii.

Universitatea din Waikato (Noua Zeenlandă) a publicat un studiu privind acţiunile terapeutice ale mierii. Cercetătorii au descoperit că diferiţii compuşi din miere (în special miere de Manuka) ajută la reducerea inflamaţiei şi pot fi la fel de eficienţi ca şi multe medicamente antiinflamatorii.

Atunci cand sunt folosite împreună, mierea cruda şi oţetul din cidru de mere au abilităţi uimitoare de a indeparta infecţiile şi de a trata diferite probleme de sănătate.

Îmbunătăţeşte starea de sănătate a organismului

Printre multiplele beneficii aduse de această combinaţie se numără şi îmbunătăţirea sănătăţii digestive. Natura acidă a ACV ajută la stimularea enzimelor necesare pentru digestia sănătoasă iar mierea stagnează multe probleme gastro-intestinale.

Citește și: FEBRA accelerează lupta împotriva tumorilor, a rănilor sau a infecţiilor

Alte beneficii: pierderea în greutate, reducerea colesterolului, îmbunătăţirea sănătăţii generale a inimii, scăderea presiunii sângelui dar şi a nivelului de zahăr din sânge, un boost de energie, reduce acneea şi elimină respiraţia urât mirositoare.

Cum obţineţi băutura vindecătoare

Pentru a beneficia de avantajele aduse de oţetul de cidru de mere combinat cu miere este important să obţineţi miere şi oţet care nu au fost prelucrate industrial:

se amestecă împreună 1 linguriţă de miere crudă cu 1 linguriţă de ACV (puteţi utiliza până la 1 lingură de ACV).
se adaugă amestecul într-un pahar cu 200 de ml de apă
beţi remediul de oţet de cidru cu miere de 1-3 ori pe zi pentru a vă stimula sănătatea.

Puteţi adăuga mai multă miere pentru a masca gustul puternic de oţet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.