Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doar în America e posibil așa ceva: Ce vor face Hillary Clinton și Donald Trump în ultimele ore

captura Twitter
clinton trump

Candidaţii la alegerile prezidenţiale din SUA prevăzute pentru marţi 8 noiembrie, Hillary Clinton (democrată) şi Donald Trump (republican), urmează să participe la evenimente electorale luni noaptea, pe ultima sută de metri a campaniei, notează DPA.

În ultimele zile, atenţia candidaţilor s-a concentrat pe 'statele cheie' (aşa-numitele swing states), care sunt decisive în alegerea preşedintelui Statelor Unite. Câştigătorul va fi decis pe baza aşa-numitelor voturi electorale acordate câştigătorului din fiecare stat, mai degrabă decât celui mai popular candidat la nivel naţional.

Citește și: Iubita unui celebru cântăreț român face VIDEOCHAT cu o prietenă / VIDEO

În prima etapă a periplului său electoral de luni, Donald Trump s-a deplasat în Florida, unde a declarat că va câştiga scrutinul în multe 'state cheie', precum şi în altele care sunt fiefuri tradiţionale ale democraţilor, precum Michigan şi Minnesota.

''Este timpul să respingem elita liberală care a supt sângele ţării noastre. Este în sfârşit momentul să luptăm pentru America'', a spus Trump, care le-a cerut susţinătorilor săi să se prezinte la vot.

Citește și: E VIRGINĂ la 30 de ani și și-a pus silicoane: Sora Iuliei de la Abracadabra / FOTO HOT

Candidatul republican mai are prevăzute luni mitinguri electorale în Carolina de Nord, Pennsylvania, New Hampshire şi Michigan, statul unde la ora locală 23:00 (marţi, ora 04:00 GMT) va avea ultima întâlnire cu simpatizanţii săi înaintea scrutinului de marţi.

În ceea ce o priveşte, Hillary Clinton a lansat un apel, în ultimul său clip electoral înaintea scrutinului, în care îi întreabă pe alegători ce fel de ţară doresc să aibă.

Citește și: Cuplurile care ascultă muzică împreună au o viață sexuală mai bună

''Nu este vorba doar de numele meu şi numele oponentului meu de pe buletinul de vot. Este vorba de tipul de ţară pe care îl vrem pentru copiii şi nepoţii noştri: Este o Americă întunecată şi care provoacă discordie sau este una plină de speranţă şi incluzivă? În aceste alegeri sunt testate valorile noastre fundamentale'', afirmă candidata democrată în clipul electoral de două minute, difuzat luni de media americane.

''În această seară vă cer votul şi mâine haideţi să facem istorie împreună!'', mai spune în clip Hillary Clinton, care în cazul câştigării alegerilor prezidenţiale de marţi, 8 noiembrie, va deveni prima femeie care ajunge preşedinte din istoria SUA.

Citește și: EXPERIMENT A ieșit goală pe stradă, dar nimeni nu și-a dat seama: Cum e posibil / VIDEO

Candidata democrată, care a ajuns luni în statul Pennsylvania, se va deplasa apoi în Michigan, după care va reveni în Pennsylvania şi apoi se va îndrepta în Carolina de Nord, unde are programat mitingul electoral final la ora locală 24:00 (marţi, ora 05:00 GMT).

Cursa electorală din SUA s-a intensificat în ultimele zile. Hillary Clinton încă este considerată favorită pentru a obţine minimul necesar de 270 din cele 538 de voturi electorale. Ea deţine, în medie, un avans de cel puţin două puncte procentuale în faţa candidatului republican în sondajele de opinie la nivel naţional.

Citește și: Ce și-a TATUAT o cunoscută afaceristă pe spate / FOTO

Imaginea candidatei democrate a înregistrat o lovitură la finalul lunii trecute, după ce directorul FBI, James Comey, a anunţat descoperirea unor noi mesaje pe e-mail legate de folosirea unui server privat în perioada mandatului lui Hillary Clinton de secretar de stat. Comey a declarat însă, duminică seară, că nu va recomanda punerea sub acuzare a candidatei democrate. e-mailurile respective erau de fapt duplicate ale altor mesaje verificate deja de instituţiile specializate din SUA.

Donald Trump a apreciat că această decizie a FBI ilustrează natura coruptă a sistemului politic din Statele Unite şi a cerut 'poporului american să facă justiţie la urnele de vot mâine' (marţi, 8 noiembrie - n.r.), informează agerpres.ro.

Citește și: PREMIERĂ MEDICALĂ: Au fost create ovule din alte celule

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.