Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doar patru români din zece știu că UE a instituit drepturi pentru pasageri (Eurobarometru)

stiripesurse.ro
avion Tarom

42% dintre cetățenii români care au călătorit cu avionul, cu trenul pe distanțe lungi, cu autocarul, vaporul sau feribotul în ultimele 12 luni știu că UE a instituit drepturi pentru pasageri, în timp ce la nivelul UE procentul este de 43%, informează un eurobarometru al Comisiei Europene, anunță MEDIAFAX.

Potrivit sondajului, 43% dintre cetățenii UE care au călătorit cu avionul, cu trenul pe distanțe lungi, cu autocarul, cu vaporul sau cu feribotul în ultimele 12 luni („călătorii”) știu că UE a instituit drepturi pentru pasageri, în timp ce, în România, doar 42% dintre cetățeni se regăsesc în această situație.

Citește și: Descoperire șocantă a medicilor! Ce au găsit în stomacul Cristinei Țopescu .

Comisarul pentru transport, Adina Vălean, a declarat: „Uniunea Europeană este singura zonă din lume unde cetățenii sunt protejați printr-un set complet de drepturi ale pasagerilor. Totuși, aceste drepturi trebuie să fie mai bine cunoscute și mai ușor de înțeles și de aplicat. Normele noastre ar trebui, de asemenea, să ofere mai multă securitate juridică pasagerilor și industriei. Din aceste motive, Comisia a propus modernizarea drepturilor pasagerilor aerieni și feroviari. Acum este rândul Consiliului și al Parlamentului European, care trebuie să ajungă rapid la un acord privind aceste drepturi, pentru a asigura faptul că persoanele care călătoresc în UE sunt protejate în mod eficient.”

Sondajul a fost efectuat între 19 februarie și 4 martie 2019 și a implicat intervievarea a 27 973 de cetățeni din UE.

26 % dintre respondenții români (incluzându-i pe cei care nu au călătorit recurgând la unul dintre modurile de transport menționate mai sus în ultimele 12 luni) știu că în UE există drepturi ale pasagerilor pentru transportul aerian, feroviar, rutier, cu vaporul sau cu feribotul (32% în UE).

Citește și: Moise Guran, pe urmele lui Rareș Bogdan!

Numai 10% știu că există drepturi specifice pentru transportul aerian, 5 % pentru cel feroviar, 6 % pentru transportul cu autocarul și 2 % pentru transportul cu vaporul sau cu feribotul.

Respondenții care au întâmpinat nereguli cu ocazia unei călătorii cu avionul au depus mai multe reclamații decât cei care au recurs la alte moduri de transport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.