Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doctor Adina Alberts trage un semnal de alarmă: S-a ratat o ocazie importantă

www.facebook.com
adina alberts

Doctor Adina Alberts trage un semnal de alarmă și arată că odată cu înmulțirea ploilor și încălzirea vremii vom avea din nou invazie de țânțari. Ea consideră că primarii ar fi putut profita de perioada stării de urgență să facă o dezinsecție și o deratizare ca la carte, asta pentru că nu ar mai fi deranjat oamenii.

Citește și: Premierul, AMENDAT după poza devenită virală: Cât a scos Ludovic Orban din buzunar

”Edilii au ratat ocazia vieții lor! Puteau să fie primari model, dacă nu se „auto-carantinau” și ei! Unii dintre ei...

„Am fi făcut, dar ați văzut că vremea a fost foarte schimbătoare!” sau „Am fi executat lucrări, dar s-au plâns cetățenii că deranjăm în zi de lucru”. Acestea sunt cel mai des auzite scuze ale edililor pentru lucrurile pe care promit să le facă, dar nu le fac. În plină pandemie, când toată lumea a stat în case, administrația publică putea să înflorească. Era momentul ideal pentru primari, să rezolve unele dintre problemele urâte ale metropolei:
1. Se putea face o dezinsecție și o deratizare ca la carte! Iar efectele plăcute ale acestui proces CORECT EXECUTAT s-ar fi resimțit chiar și anul viitor. Din păcate, Primăria Generală nu doar că a ratat startul din luna martie, așa cum se face în fiecare an, dar se pare că ratează tot anul, firma primăriei stând în continuare pe bară.
2. Ultimele ploi, pe lângă faptul că au sporit înmulțirea țânțarilor, au arătat din nou că nu avem un sistem de canalizare functional. Străzile s-au inundat, iar apa ajungea chiar și până la genunchi în anumite zone ale Capitalei. Bineînțeles, explicația ați mai auzit-o în anii trecuți: canalizarea e veche și nu a fost gândită pentru o suprafață urbană atât de mare. Fals! Nu aceasta este problema, ci faptul că sistemului de canalizare îi lipsesc serviciile de mentenanță și curățare! Foarte multe canale au fost înfundate cu gunoaie sau acoperite. În perioada stării de urgență, administrația publică putea să se ocupe și de acest aspect, pentru că nu ar fi incomodat traficul.
3. Iernile, ploaia, dar mai ales nepăsarea ne-au lăsat fără marcaj rutier. Nu mai avem zebre pe care să traversăm, nu avem delimitare de benzi, nu mai avem aproape niciun marcaj rutier stradal în mai mult de jumătate din București. Dacă vă calcă o mașină în timp de treceți strada pe o zebra necorespunzător marcată, cine credeți că va plăti?! Cât timp le-ar fi luat administratorilor de drumuri să dea cu niște vopsea acolo unde trebuie?
4. Spațiile de joacă dintre blocuri, cele din parcuri, banci, garduri, borduri, gropi, supraînalțări de carosabil acolo unde apa băltește la cea mai mică ploaie, toate acestea și multe alte chestiuni ar fi putut fi rezolvate în perioada pandemiei.”, scrie Adina Alberts.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.