Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCTOR Laura Codruța Kovesi, făcută de RUȘINE de CNATDCU: Ce UMILINȚĂ i-au aplicat specialiștii

Inquam Photos / Octav Ganea
laura codruta kovesi Inquam Photos

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a publicat raportul în cazul suspiciunilor de plagiat din teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Cei trei specialişti: prof. univ. dr. Vlad Constantinesco, de la Facultatea de Drept a Universităţii "Robert Schumann" din Strasbourg (Franţa), prof. univ. dr. Claudia Ghica-Lemarchad, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Rennes 1 (Franţa), şi prof. univ. dr. Radu Chiriţă, de la Facultatea de Drept a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca au decis că doctorul Kovesi nu a plagiat.

RAPORTUL integral al CNATDCU poate fi citit AICI

Numai că specialiștii au tras 3 concluzii, după ce primii doi specialiști au întocmit un raport comun, iar cel de-al treilea, din cauza unor probleme tehnice, unul separat.

Astfel, deși nu a plagiat, teza de doctorat a lui Kovesi e nevaloroasă din punct de vedere științific. Altfel spus, ea nu poate fi încadrată ca fiind teză de doctorat.

Citește și: Concursul care face RAVAGII printre tinere: Încearcă să prindă banii cu SÂNII / VIDEO

Cei 3 specialiști vor să fie siguri că cei care vor consulta, vreodată, teza lui Kovesi, să fie informați, încă de la început că aceasta conține părți plagiate. Ei cer ”Publicarea Raportului comun al Comisiei noastre şi anexarea acestuia la toate exemplarele din teza dnei. Kövesi prezente în toate bibliotecile din ţară – mai ales, în Universitatea de Vest din Timişoara, unde teza a fost susţinută.”, se arată în concluziile raportului.

Însă, lovitura decisivă vine la final. În cea de-a treia concluzie, profesorii o fac de râs pe șefa DNA. Lucrarea sa ”este sub standardele de calitate ale unei teze de doctorat.”, scriu cei 3, care adaugă că ”Interzicerea publicării tezei în starea actuală, când – deşi nu se poate reţine plagiatul – în opinia noastră, este sub standardele de calitate ale unei teze de doctorat.”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.