Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doctorul Fauci, încrezător că vaccinarea cu Johnson & Johnson va fi reluată curând

CNBC
Anthony Fauci

Consilierul medical al Casei Albe, Anthony Fauci, s-a declarat încrezător duminică că vaccinul anti-COVID-19 produs de Johnson & Johnson, a cărui utilizare este suspendată în Statele Unite, va fi utilizat din nou, eventual însoţit de "restricţii", fiind de aşteptat ca o decizie să fie făcută publică până vineri, informează AFP preluat de agerpres.

"Nu cred că pauza va continua după ziua de vineri. Cel mai probabil vom avea o decizie", a declarat Fauci pentru ABC, referindu-se la grupul de experţi care urmează să se reunească în curând pentru a evalua posibilele legături dintre administrarea vaccinului şi formarea unor cheaguri de sânge grave.

"Cred că (vaccinarea) se va relua, poate cu restricţii. Nu sunt sigur care vor fi acestea, dacă vor fi legate de vârstă sau sex sau dacă (vaccinul) va fi doar însoţit de un avertisment", a adăugat el.

Statele Unite au suspendat marţi utilizarea vaccinului dezvoltat de laboratorul american Johnson & Johnson pentru a investiga cazul a şase femei vaccinate care au dezvoltat cazuri severe de cheaguri de sânge în asociere cu niveluri scăzute de trombocite.

Membrii grupului de experţi, care s-au întâlnit miercuri prima oară, la cererea Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC), au anunţat că au nevoie de mai mult timp pentru a decide asupra unei posibile restricţionări a utilizării acestui vaccin.

Deşi a precizat că nu doreşte să anticipeze deciziile acestui grup, Anthony Fauci a reamintit că astfel de cazuri grave de cheaguri de sânge sunt, în opinia sa, "extraordinar de rare" şi că pauza decisă este folosită pentru "a examina situaţia şi a ne asigura că dispunem de toate informaţiile posibile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.