Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE. DOCUMENT - Baronul UNPR Culiță Tărâță, in vizorul DNA

Culita Tarata
Este vorba de bani europeni nerambursabili acordati unui numar de 19 firme care presteaza servicii in domeniul agricol pentru compania SC TCE 3 Brazi SRL  la care acţionari sunt Elvira si Mihai Tarata, adica soţia, respectiv unul dintre fiii baronului UNPR. "Mentionam ca, la sesizarea Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si a Oficiului European de Lupta Antifrauda, DLAF a efectuat verificari avand ca obiect un numar de 19 societati comerciale cu sediul in judetul Neamt, beneficiare de ajutor financiar nerambursabil in cadrul Masurii 312 – Sprijin pentru  crearea si dezvoltarea de microintreprinderi. Conform mentiunilor cuprinse in cererile de finantare depuse de cele 19 entitati, activitatea comerciala a acestora se bazeaza pe contracte de prestari servicii in domeniul agricol incheiate cu SC TCE 3 Brazi SRL. Totodata, potrivit documentatiilor  depuse in vederea obtinerii sprijinului financiar, persoanele care au detinut calitatea de administrator/reprezentant legal al celor 19 societati se aflau in raporturi contractual cu SC TCE 3 Brazi SRL. Intrucat, ca urmare a verificarilor efectuate de DLAF, au fost identificate posibile fapte de natura penala care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene, actul de control elaborate a fost trasmis  spre solutionare  Directiei Nationale Anticoruptie", se arata in adresa 1054 din 18.06.2014 a Departamentului de Lupta Antifrauda (DLAF). Culita UPDATE. Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Culita Tarata a raspuns acestor acuzatii pentru presa locala, spunand ca este vorba doar despre niste "atacuri murdare":

Faptul că atacurile murdare la adresa mea s-au înmulţit,  pe mine nu mă miră. Ştiam la ce mă expun atunci când am intrat în politică… Ştiam de asemenea că, dacă voi continua să fiu corect, dacă voi refuza să intru în cârdăşie cu tot soiul de indivizi dubioşi care îşi zic „oameni politici”, voi fi atacat. Ceea ce mai poate surprinde pe cineva este faptul că există un singur atacator,  unul singur, care pretinde că nu mai poate de grijă faţă de nemţeni, şi de  aceea mă împroaşcă el cu lături.  Pretinzând  că veghează la bunăstarea nemţenilor, deputatul Arsene de fapt e mânat de furia neputincioasă că nu-şi poate realiza scopurile în judeţ, din cauză că eu refuz să mă transform în omul lui de paie. Toate neîmplinirile din ultima perioadă din viaţa judeţului Neamţ, toate întârzierile investiţiilor şi toate amânările unor proiecte i se datorează acestui „justiţiar”, care impune consilierilor judeţeni ce şi cum să voteze. Mie nu a reuşit să-mi impună nimic şi nici nu va reuşi vreodată. Cu atât mai mult cu cât el nu reprezintă pe nimeni şi doar cu totul întâmplător a ajuns pe lista unui partid. El ştie foarte bine, ca şi toată lumea de altfel, că, de mai bine de 8 ani, eu  nu mai  sunt implicat în nici un fel (poate doar sentimental) în afacerile Grupului de firme „TCE 3 Brazi”, dar asta nu-l împiedică să mă acuze de tot felul  acţiuni, care de care mai gravă.

Afirmaţiile  făcute de acest deputat, care nu se poate lăuda  cu ţinuta lui morală, denotă rea-credinţă şi dorinţă de manipulare a opiniei publice. El ştie foarte bine cum stau lucrurile, fiindcă are toate informaţiile pe care şi le-a dorit, dar asta nu-l împiedică să arunce în presă minciuni peste minciuni şi neadevăruri uriaşe. Deşi nu a făcut nimic pentru nemţeni,  parlamentarul Arsene, asemeni hoţului care strigă hoţul – una din firmele pe care le-a administrat  prejudiciind cu sume importante de bani  bugetul public şi  partenerii de afaceri –  se foloseşte de calităţile oficiale care îi oferă imunitate în faţa legii  (însă uită că numai pentru declaraţiile politice) şi îşi permite să profereze calomnii la adresa mea, care ocup funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ în urma unei competiţii electorale desfăşurate în întreg judeţul, în care am primit cele mai multe voturi. El ştie foarte bine că, atât timp cât pe un subiect există un litigiu, nimeni nu se poate pronunţa, dar asta nu-l opreşte să arunce în continuare cu pietre.

Dar toată lume ştie vorba veche românească „numai  pomii cu roade se bat cu pietre”…

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.