Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Document 'BOMBĂ': Procurorul din dosarul familiei Iohannis, salvat de acuzaţia de omor din culpă de ministrul Cristian Diaconescu

www.paginadepolitica.ro
Cristian Diaconescu

Procurorul Cristian Lazăr, cel care a clasat mai multe dosare în care era vizat Klaus Iohannis şi care instrumentează şi dosarul în care urmează să fie audiată Carmen Iohannis, a fost scăpat de acuzaţia de omor din culpă de ministrul Justiţiei din Guvernul Năstase, Cristian Diaconescu.

Procuroul conducea maşina în care se mai aflau două persoane, a pierdut controlul autoturismului şi a intrat cu maşina într-un stâlp. Una dintre persoanele din maşină, o grefieră, a fost proiectată afară şi şi-a pierdut viaţa.

Un an mai târziu, în 2002, Cristian Lazăr a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, dosarul fiind instrumentat la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, iar în 2004 s-a cerut aviz pentru trimiterea sa în judecată. Ministrul Justiţiei de atunci, Cristian Diaconescu, a respins însă solicitarea, iar dosarul a fost închis, potrivit sursei citate.

CITEȘTE ȘI: Analiza pe care trebuie să o facă toate persoanele: Dezvăluie riscul de infarct sau de accident vascular cerebral

Antena 3 a prezentat luni seara şi documentul prin care Cristian Diaconescu (cel care între timp a trecut în tabăra lui Traian Băsescu) a blocat trimiterea în judecată. "Accidentul s-a produs în condiţiile cazului fortuit", precizează Diaconescu în adresa trimisă procurorului general. Potrivit legislaţiei de la acel moment, ministrul Justiţiei trebuia să avizeze trimiterea în judecată a magistraţilor.

Soţul grefierei moarte în accidentul care ar fi fost produs de procurorul Cristian Lăzăr a afirmat că totul a fost atunci muşamalizat.

"A fost un ger foarte mare, nu a fost zăpadă, a frânat, şi atunci a intrat într-un stâlp de tramvai. Ea a fost în spate, s-a deschis uşa în spate, a fost proiectată afară pe pavelele alea de beton şi a decedat. A mânat cu viteză, a fost ziua lui (...) Am înţeles că el zice că nu a baut. Când am fost eu la Timişoara, au vrut sa muşamalizeze nişte treburi. Ăla de la Curtea de Apel Timişoara era un procuror mai vechi, bătrân, m-a văzut şi pe mine la 43 de ani şi zice domnule, ăsta nu ar mai merita să stea în sistem. Procurorul a spus că, dacă nu a mai înaintat mai departe, i-a venit acţiunea asta, na, de la Bucureşti, că s-a terminat. M-am luat de guler cu poliţistul şi i-am zis "ce ai făcut , ai muşamalizat?". O intrat şi politicul, o intrat şi politicul ...şi primul care a fost să muşamalizeze , na, să nu intre tribunalul la evenimente (...) Colegii lui nu ştiu că a omorât un om? ", a declarat soţul grefierei, la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Mai mult decât un simplu aliment: Condimentul care scade colesterolul şi previne demenţa .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.