Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT - Cărei instituții aparțin documentele semnate de Sebastian Ghiță

sebastian ghita

Deputatul Sebastian Ghiță a dat de înțeles, în cadrul unui interviu, că ar face parte din SRI. Ulterior, în presă, au ieșit o serie de documente care erau suspecte de a fi cele de semnare a unui angajament cu un Serviciu secret.

Citește și: EXPLOZIV - Sebastian Ghiță dă de înțeles că face parte din SRI

Ei bine, se pare că documentele semnate de Sebastian Ghiță nu aparțin unui Serviciu, ci ORNISS.

În anul 2004, Sebastian Ghiță se ocupa de implementarea sistemul informatic al Primăriei Ploiești, potrivit unor surse ale ExpresMagazin, iar cererea completată de Sebastian Ghiță și apărută în spațiul public este un formular ORNISS (Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat) pentru securitatea personalului.

Oricare ar fi fost motivul, cert este că documentul este un certificat ORNISS, care permite accesul la informații clasificate pentru jurnaliști sau pentru persoane care trebuie să lucreze cu astfel de informații, informează Expresmagazin.

Cu o simplă căutare pe site-ul Orniss.ro la secțiunea formulare, am găsit același tip de formular standard completat de Sebastian Ghiță în anul 2004.

ORNISS exercită atribuţii de reglementare, autorizare, evidenţă şi control în conformitate cu prevederile Legii nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, ale Standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 585/2002, şi ale Normelor privind protecţia informaţiilor clasificate ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord în România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 353/2002.

Consultați AICI documentele semnate de Sebastian Ghiță.

Consultați AICI un formular ORNISS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.