Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Ce conține sesizarea ÎCCJ la CCR privind modificările aduse Codului de Procedură Penală

www.ccr.ro
CCR

Judecatorii instantei supreme arata in sesizarea transmisa CCR ca sunt mai multe incalcari ale prevederilor constitutionale in proiectul de modificare a codului de procedura penala, facand referire la lipsa de previzibilitate a unor articole si la lipsa corelarii cu altele, a caror modifcare nu s-a propus.

VEZI AICI SESIZAREA ICCJ

"Transformarea recursului în casație într-o veritabilă cale ordinară de atac pune în discuție întreaga structură a căilor de atac reglementate în Codul de Procedură Penală, exclude coerența sistemului căilor de atac și anihilează distincția între căile ordinare de atac și căile extraordinare în materie penală", se arata in document.

"Transformarea căii extraordinare de atac a recursului în casație într-un apel deghizat (..) generează incoerență în sistemul căilor de atac relement are în legea de procedură penală, creează suprapuneri între căile ordinare de atac și căile extraordinare de atac și elimină granițele dintre ele", explica judecatorii.

Referitor la comunicarea publică privind anchetele, judecătorii spun că dacă partea în care se precizează că este interzisă prezentarea persoanelor cercetate în cătușe, în fața instanței sau în mod public nu intrunește standardele de precizie. " Formularea alte modalități de natură a induce în percepția publică nu permite stabilirea exactă a sferei de aplicare a interdicției", arata actul.

Magistrații se referă și la invocarea în proiectul de modificare a codului de procedură penală a unei legi aborgate sau a unor contradicții între prevederile cuprinse în document.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.