Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT. Cerere OFICIALA a ACL de convocare a Parlamentului pentru respingerea Legii amnistiei

parlament

Deputatul PNL de Diaspora Ovidiu Alexandru Raeţchi a adresat astăzi domnului Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, alături de toţi parlamentarii ACL, o solicitare privind convocarea urgentă a Parlamentului în vederea respingerii legii amnistiei şi graţierii şi în vederea aprobării solicitărilor pendinte ale DNA vizând arestarea sau ridicarea imunităţii unor parlamentari.

 

Ataşăm textul integral al solicitării:

“Domnule Preşedinte,

În numele marii majorităţi a românilor din Colegiul meu de Diaspora Orientul Mijlociu-Africa, care doresc o Românie curată, un stat de drept puternic şi stabil, o Justiţie functională şi un Parlament pus în slujba cetăţenilor, vă solicit – alături de toţi colegii mei parlamentari din Opoziţie – întrunirea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară vineri, 14 noiembrie, pentru o Ordine de Zi cu două teme:

a. Respingerea Legii PSD a amnistiei şi gratierii – lege care anulează de facto rezultalele luptei împotriva corupţiei din ultimii ani;

b. Încuviinţarea cererilor de ridicare a imunităţii unor parlamentari suspectaţi de fapte de corupţie – cereri blocate în ultima lună de majoritatea parlamentară PSD-PPDD-PC-UNPR.

Având în vedere ca toţi parlamentarii Alianţei Crestin-Liberale vă vor remite astăzi o solicitare similară, consider ca este indeplinita condiţia de fond prevăzută în art. 84 din Regulamentul acestui for de conducere.

Domnule Preşedinte,

În ultima perioadă aţi evitat în mod sistematic, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, orice discuţie pe temele indicate mai sus, în ciuda unor eforturi repetate ale Opoziţiei parlamentare. Ieri ati fost indicat de presedintele si prezidentiabilul PSD, Victor Viorel Ponta, ca fiind – alături de domnul Călin Anton Popescu Tăriceanu – singurul responsabil pentru un astfel de demers decisiv pentru întărirea statului de drept şi parlamentarismului din România.

Nu vă lasaţi folosit într-un demers de protejare a corupţiei şi daţi curs solicitării noastre.

Cariera dvs. politică este în joc.”

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.