Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT CSM explică de ce i-a dat AVIZ POZITIV lui Crin Bologa pentru șefia DNA

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat pozitiv, marţi, numirea lui Crin Nicu Bologa în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Decizia a fost luată cu unanimitate. În motivarea deciziilor lor, procurorii din CSM explică motivele pentru care au dat aviz pozitiv pentru Bologa. ”Soluțiile pe care le-a propus candidatul sunt fundamentate pe studii și analize, rezultând că are o viziune clară asupra relaționării DNA cu celelalte instituții implicate direct sau indirect în actul de justiție.”, au apreciat procurorii, care consideră că Bologa are și o ”bogată experiență”.

DOCUMENTUL CSM în care explică avizul pozitiv poate fi citit AICI

”Soluțiile pe care candidatul le-a propus sunt sunt fundamentate pe studii și analize, rezultând că are o viziune clară asupra relaționării Direcției Naționale Anticorupție cu celelalte instituții implicate direct sau indirect în actul de justiție.

Se mai reține că obiectivele pe care și le-a propus domnul procuror Bologa Crin Nicu se circumscriu Strategiei de Dezvoltare a Sistemului Judiciar 2015-2020, Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020, obiectivelor asumate de România cu Comisia Europeană prin Mecanismul de Cooperare și Verificare și recomandărilor GRECO și ale Comisiei de la Veneția în rapoartele din anul 2019, referitoare la statul de drept și necesitatea continuării luptei anticorupție.”, au mai precizat procurorii din CSM.

Citește și: Nu este un pericol social! Tribunalul București, decizie în cazul medicului Mircea Beuran

Crin Nicu Bologa, propus de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a susţinut, marţi, interviul la CSM. Avizul emis de Consiliul Superior al Magistraturii este unul consultativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.