Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT - De ce l-a lăsat completul de divergenţă pe Voiculescu în închisoare

judecator (1)

Curtea de Apel București a respins pe 6 ianuarie ca nefondată contestația în anulare formulată de Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) în care a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

stiripesurse.ro vă prezintă motivarea instanţei în acest caz. Vezi DOCUMENTUL (.pdf)!

Un complet de divergență a luat în discuție contestația în anulare, după ce CAB a decis pe 9 decembrie 2014 repunerea pe rol, în complet de trei judecători, a contestației depuse de Dan Voiculescu, după ce completul de doi judecători care au analizat contestația inițial, nu au căzut de acord asupra sentinței.

Potrivit Agerpres, apărătorul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, a susținut că dosarul privind privatizarea ICA nu a fost repartizat legal completului format din magistrații Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea, proaspăt promovați de la Tribunalul București. În plus, cei doi magistrați, susține Mateuț, s-au grăbit în pronunțarea sentinței, nu au studiat îndeajuns dosarul și ar fi avut o atitudine "fățiș părtinitoare".

Procurorul DNA a cerut marți respingerea contestației în anulare, deoarece cererile de recuzare a judecătorilor pe care apărătorii lui Voiculescu îi contestă au fost soluționate, legal, de alte complete ale CAB.

Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

CAB a dispus, totodată, confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'. Totodată, instanța a confiscat de la Camelia și Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentând contravaloarea a aproape 10 milioane de acțiuni deținute la SC Compania de Cercetări Aplicative și Investiții SA (fostă SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecăreia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.